Blue Flamingo met A Search For CMS op grote Europese festivals

27-06-2012 @ 21:09

Derde verzamelalbum van Ziya Ertekin lovend ontvangen

Na de release van zijn derde album - A Search For CMS - en de speciale releaseshow met de Afrikaanse band Cojunto Angola '70, maakt DJ Blue Flamingo zich op voor shows op diverse prestigieuze festivals in Europa. Hij begint in Denemarken op het Roskilde festival en gaat via North Sea Jazz in Rotterdam naar Dranouter in België. Op 12 oktober is Parijs aan de beurt, het fameuze Festival d'Ile de France.

Op 4 juni verscheen het nieuwste album van Blue Flamingo: A Search For CMS. Drie maanden duurde de reis die Ziya Ertekin, alias Blue Flamingo, in 2011 door Afrika maakte. Een onvergetelijk avontuur bracht hem naar zes landen. In afwachting van een vlucht naar Kameroen, besloot hij de dag te gebruiken om meer te weten te komen over het reeds in de jaren '60 ter ziele gegane muzieklabel CMS (Capitol Music Store).

Als de reis belangrijker is dan de bestemming, dan is dit zeker van toepassing op deze zoektocht. Aan de hand van kleurrijke ontmoetingen in de uithoeken van de stad, werd niet alleen het verhaal achter CMS en enkele andere labels, zoals AGS (African Gramophone Store) en Melodica duidelijk. Geleidelijk ontvouwde zich ook de geschiedenis van de Oost-Afrikaanse muziek in het algemeen.

A Search for CMS is daarom bovenal een verhaal dat verteld moest worden. Van de vroege akoestische gitaarstijlen tot de stuwende gesyncopeerde ritmes van de latere Benga muziek. Daarmee is dit album een dwarsdoorsnede geworden van de Keniaanse muziek zoals deze zich onder diverse invloeden en omstandigheden heeft ontwikkeld.

Parool: "Het leverde hem boeiende ontmoetingen op met musici, muziek- winkeliers en anderen, waarmee een fascinerend stukje Afrikaanse muziekgeschiedenis werd ontrafeld. A search for CMS – album plus onderhoudend boekje – is het resultaat."
Nu.nl: "Een imposante muzikale safari, met het reisverslag van Ertekin als gids." 4.5/5

Festivaltoer Blue Flamingo: A Search For CMS

1 – 4 juli - Roskilde, Denemarken
8 juli - North Sea Jazz, Rotterdam
3 augustus - Dranouter, België
12 oktober - Festival d'Ile de France - Parijs, Frankrijk

https://twitter.com/#!/blueflamingo78