Armada Music tekent nieuw BT album

01-05-2012 @ 19:24

Het komende dance album van de Amerikaanse componist en technoloog BT is getekend voor wereldwijde release op Armada Music. De voor diverse Grammy’s genomineerde producer, die bekend staat als één van de meest toonaangevende artiesten binnen en buiten de electronic dance music scene, presenteert met trots de opvolger van ‘These Hopeful Machines’. Het 8ste studio album, dat nog geen titel heeft, zal aan het eind van deze zomer worden uitgebracht.

BT heeft een onwisbare stempel op de electronische muziek en de technologie erachter gedrukt. De architect van classics als ‘Flaming June’, ‘Every Other Way’ en ‘Love Comes Again’ ontwikkelde en verkocht zijn eigen software bedrijf Sonik Architects aan iZotope in het begin van 2011. Zijn beroemde Stutter Edit (die in de tracks van onder andere Lady Gaga, Skrillex en Black Eyed Peas te horen is), is sinds kort ook als applicatie verkrijgbaar, zodat het zowel live als in de studio van onder andere Rihanna, Ke$ha en vele anderen kan worden gebruikt. Naast orkestrale en elektronische soundscores voor films als ‘The Fast and Furious’ en ‘Monster’, werkte BT ook samen met namen als Madonna, Britney Spears, Tori Amos, David Bowie, Tiësto, Armin van Buuren, Paul van Dyk, Peter Gabriel en vele anderen. Je zult hem zelden tracks in één specifieke stijl zien produceren. Zijn producties variëren van klassiek en orkestraal tot ambient, break-beat, art-rock, trance, progressive en alles wat daartussen zit.

Zijn nieuwe album brengt 20 jaar als pionier in de muziek en innovatie in de dance scene samen. Met dit album maakt de man die bekend staand als de godfather van trance en progressive house een terugkeer naar zijn roots. Op het album werkt hij samen met namen als Arty, Nadia Ali, Adam K, tyDi en meer. De eerste single van het album, BT & Arty feat. Nadia Ali 'Must Be The Love’, zal in mei 2012 worden uitgebracht.

Check www.armadamusic.com of www.btmusic.com