North Sea Jazz Club opent deuren in Amsterdam

30-04-2012 @ 20:01

Op donderdag 10 mei opent een nieuwe jazz club officieel haar deuren in de Westergasfabriek in Amsterdam: de North Sea Jazz Club. Met een programmering van live jazz in alle genres met diner-gelegenheid, een apart bar-restaurant en wekelijkse clubnachten biedt de North Sea Jazz Club een voor Amsterdam unieke en complete avond uit. De jazz club, die tot stand is gekomen in samenwerking met het North Sea Jazz Festival, voegt met dit concept zowel een muziekpodium als horecagelegenheid met internationale uitstraling toe aan het uitgaansleven in Amsterdam.

De North Sea Jazz Club is gevestigd in de Westergasfabriek en heeft naast de jazz club met een maximale capaciteit van circa 450 bezoekers een apart bar-restaurant. In de jazz club kan op vrijdag- en zaterdagavond tijdens en voorafgaand aan de live optredens in intieme setting worden gedineerd, waarna de avond over gaat in een clubnacht met DJ-acts. Op donderdag programmeert de jazz club optredens van progressieve en vooral dansbare live acts. In de nabije toekomst staat de zondag in het teken van familie met speciale brunch-programma's voor ouders en kinderen, georganiseerd in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. Hiermee biedt de North Sea Jazz Club ook een podium aan jong talent.

Voor de hoogwaardige programmering is de North Sea Jazz Club onder meer een samenwerking aangegaan met het North Sea Jazz Festival dat jaarlijks plaatsvindt in Rotterdam. Net als op het festival biedt de North Sea Jazz Club ruimte aan alle jazz-stijlen, van traditionele jazz tot funk, soul en hiphop, en van grote namen tot nieuw talent. De eerste concerten zijn inmiddels bevestigd, waaronder die van Rudresh Mahanthappa's Gemak, Fourplay ft. Chuck Loeb, Bob James, Postmen, Nathan East & Harvey Mason Yuri Honing Acoustic Quartet, Vieux Farka Toure en Eliane Elias & Marc Johnson. De komende weken worden op de website www.northseajazzclub.nl meer namen bekend gemaakt.

Ook het bar-restaurant dat zeven dagen per week is geopend voor koffie, lunch, borrel en diner, heeft een klein podium dat geregeld plaats zal bieden aan kleinschalige live acts. Tijdens de clubavonden fungeert de ruimte als late night bar met een kleine finger food kaart.

Openingsweekend North Sea Jazz Club

Op donderdag 10 en vrijdag 11 mei opent de North Sea Jazz Club met twee feestelijke avonden. Hiervoor zijn zeer beperkt tickets verkrijgbaar via de website. Vanaf zaterdag 12 mei is de jazz club iedere donderdag tot en met zaterdag toegankelijk voor bezoekers. Het Bar-Restaurant is al vanaf 4 mei geopend voor bezoekers. Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.northseajazzclub.nl.