Tweede Nederlandse [PIAS] NITES vindt plaats in Paradiso

24-04-2012 @ 22:28

11 juni vindt de tweede Nederlandse editie van [PIAS] NITES plaats in de bovenzaal van Paradiso. Deze editie is het vervolg op de december 2011 gehouden [PIAS] NITES in Eindhoven. [PIAS] NITES zal meerdere malen per jaar, zowel intiem als grootschalig, plaatsvinden op verschillende locaties. Met Great Mountain Fire, alt-J (∆) en Ghostpoet laat [PIAS] NITES de bezoeker in aanraking komen met spannende, jonge acts die allen een unieke sound hebben.

De avond wordt geopend door de band Great Mountain Fire. Dit Brusselse vijftal bracht eind maart hun debuutalbum ‘Canopy’ uit. Een album boordevol aanstekelijke popmuziek die het de luisteraar onmogelijk maakt stil te blijven staan. Hun knallende optreden in De Wereld Draait Door heeft de deuren naar een groot publiek wagenwijd opengezet. Op Eurosonic/Noorderslag eerder dit jaar lieten de mannen er geen misverstand over bestaan: dit is dé band om de sfeer tot grote hoogten te laten stijgen.

Great Mountain Fire wordt afgelost door alt-J (∆), een van de hotste Britse bands van het moment. Het is nagenoeg onmogelijk de muziek van alt-J (∆) te categoriseren. De band creëert een geheel nieuwe sound door verschillende genres samen te smelten. Dat combineren van stijlen doet de band echter niet bewust. Toetsenist Gus Unger-Hamilton zegt over hun werkwijze: “Als we het gevoel hebben dat we iets doen wat al gedaan is slaan we een andere weg in en maken we iets totaal anders”. Die experimentele aanpak merk je duidelijk. De muziek geeft je het gevoel op een mistig bergweggetje te rijden, niet wetend wanneer de volgende scherpe bocht opdoemt.

De jonge Londense MC Ghostpoet (Obaro Ejimiwe) staat bekend als de meest beloftevolle Engelse hiphopper van zijn generatie. Met debuutalbum Peanut Butter Blues and Melancholy Jam bracht hij een van de opmerkelijkste hiphop-releases in jaren uit. De meeste van zijn Engelse collega’s rappen schreeuwerig over het donkere Londense straatleven en zouden zeer gebaat zijn bij een goede anger management cursus. Niets van dat alles bij Ghostpoet. Met poëtische teksten op hypnotiserende beats vertelt hij je verhalen over de ondraaglijke lichtheid van het bestaan en andere belangwekkende zaken in zijn leven.

Deze [PIAS] NITES is onderdeel van een terugkerend fenomeen. In december wordt er, evenals vorig jaar, een grootschalige [PIAS] NITES georganiseerd in het Klokgebouw te Eindhoven.

3voor12 zal het hele evenement registreren. De opnames zullen de weken van 11 juni en 18 juni tussen 22:00 en 01:00 te horen zijn bij 3voor12radio op 3FM. Vanaf 18 juni zullen de beeldopnames te zien zijn op de 3voor12tv Luisterpaal. Alle optredens worden ook op televisie uitgezonden. Great Mountain Fire en alt-J (∆) zijn 19 juni tussen 22:00 en 23:00 op Cultura24 te zien. 101TV zendt op 22 juni tussen 22:00 en 22:30 het optreden van Ghostpoet uit.

Locatie: Paradiso (kleine zaal)

Aanvang: maandag 11 juni, 19.30 uur (zaal open: 19.00 uur)

Voorverkoop:
De voorverkoop start vanaf woensdag 25 april 2012 om 10.00 uur.
http://www.ticketmaster.nl/event/PIAS-NITES-tickets/120611G
Kaarten kosten 12 euro exclusief Paradiso lidmaatschap.