Fins eiland der eiken zorgt voor nieuw I am Oak album

13-04-2012 @ 09:56

'Nowhere Or Tammensaari' verschijnt per 1 juni 2012 in acht landen

Na de goed ontvangen albums 'On Claws' en 'Oasem' verschijnt op 1 juni het nieuwe album van I am Oak. Het album, getiteld 'Nowhere Or Tammensaari', komt uit op Snowstar Records en wordt gevierd met een clubtour die start in Tivoli, Utrecht.

Dit album is het eerste I am Oak album dat gemaakt is door Thijs Kuijken èn zijn band, in tegenstelling tot eerdere albums waarbij de Utrechtse songwriter solo te werk ging. Voor de opnames reisde I am Oak af naar het besneeuwde Finland. Een reis van twee weken die hen naar een prachtig huis in het zuiden van Finland bracht, waar de band zich stortte op het arrangeren en opnemen van twaalf nieuwe nummers.

Over de albumtitel zegt Kuijken het volgende: "Een ontastbare plek die continue verandert en in beweging is; dat is 'Nowhere'. Deze titel van het album refereert aan de plek waar de I am Oak liedjes hun oorsprong vinden. Een alternatieve benaming voor dit 'Nowhere' is 'Tammensaari', een Fins woord dat zich laat vertalen als 'Eiland der Eiken'."

Behalve in Nederland verschijnt het album ook in Duitsland, België, Italië, Engeland, Ierland, Zwitserland en Oostenrijk.
De clubtour die I am Oak met het nieuwe album aankondigt zal, na een tour door Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Engeland, VS en Canada, de eerste keer zijn dat de band weer in Nederland te zien is.

Tourdata in Nederland:
31-05 Tivoli, Utrecht
01-06 Amstelkerk, Amsterdam
06-06 Oosterpoort, Groningen
07-06 013, Tilburg
08-06 Merleyn, Nijmegen
Het voorprogramma van de shows zal verzorgd worden door de band LUIK.

www.iamoak.com