LPG brengt exclusieve 7-inch uit op Record Store Day 21 april

13-04-2012 @ 09:45

Onuitgebrachte track 'Television' op splitsingle met Belgische band Black Cassette

Een maand na het verschijnen van hun derde album The Village laat de band LPG opnieuw van zich horen middels een 7-inch splitsingle met de bevriende Belgische band Black Cassette. De vinylsingle zal uitkomen op Record Store Day 21 april, en is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 200 stuks.

Het betreft het onuitgebrachte nummer 'Television' dat gezien kan worden als een even cynische als pessimistische visie op de invloed van televisie in het dagelijks leven. Anne Caesar van Wieren over het nummer: "Het leek ons passend bij de gedachte achter Record Store Day om een nummer te schrijven dat, tegen de klippen op misschien, in geluid en woord de oneindige verveling die televisie tegenwoordig is verbeeldt. Record Store Day staat voor mij voor verassing en de ontwikkeling van een eigen smaak die een bezoek aan de platenwinkel in essentie is. Het grootste tegendeel hiervan is in mijn ogen de voorspelbaarheid en opdringerigheid van het huidige televisieaanbod. Dat is het thema van het nummer."

Het uitgeven van een 7-inch splitsingle is inmiddels een goede gewoonte geworden voor LPG. Voor Black Cassette verschenen de afgelopen jaren splitsingles met nummers van The Bullfight en Spinvis op de andere kant. Bovendien bevatte de deluxe uitgave van The Village een flexidisc met daarop een bewerking van het nummer 'The Village' door componist Klaas ten Holt.
Black Cassette is de band van Sjoerd Bruil, een naar België verhuisde Hollander die aldaar zijn sporen verdiende in acts als Sukilove, Tim Vanhamel, en Mauro Pawlowski. Black Cassette bracht via V2 onlangs haar debuutalbum 'Black Cassette' uit. Humo beschreef de muziek als: 'vette lappen rock-'n-roll vol wolfsklemmen en een gitaarsound om kathedralen op te bouwen.' Het nummer op de splitsingle draagt de titel 'Gotta Move'.

De instoreschema's van beide bands op Record Store Day zien er als volgt uit:

LPG
10:30 - 11:00 Plato Groningen
13:15 - 13:45 Plato Apeldoorn
16:00 - 16:30 Velvet Dordrecht
18:00 - 18:30 Velvet Rotterdam

http://www.lpgmusic.nl/

Black Cassette
17:30 – 18:00 De Drukkery Middelburg

http://www.blackcassette.be/