Jason Mraz op 22 november in Ziggo Dome

03-04-2012 @ 19:14

Op donderdag 22 november geeft Jason Mraz een concert in Ziggo Dome, Amsterdam. Het concert maakt deel uit van zijn 'TOUR IS A FOUR LETTER WORD'.

Jason Mraz, die onder contract staat bij Atlantic, trapt zijn wereldtournee in Europa af met een optreden in de O2 Arena in London. Hiermee viert hij de release van het lang verwachte nieuwe album 'LOVE IS A FOUR LETTER WORD', (release 13 april).

De wereldtournee zal in juni beginnen met een reeks optredens in Azië. Hierbij worden onder meer de volgende landen aangedaan: Zuid-Korea, Thailand, Maleisië, Indonesië, Hong Kong, Taiwan en Singapore, waar Mraz voor het eerst in zijn carrière zal optreden. Daarna begint Mraz met zijn grootste Noord-Amerikaanse tour ooit, te beginnen in New Orleans, in het Lakefront Arena op 10 augustus. Andere hoogtepunten zullen zijn: het wereldberoemde Red Rocks Amphitheater in Denver op 24 september en de Hollywood Bowl in Los Angeles op 5 oktober. De wereldreis wordt afgerond in Europa, waar de eerste single "I Won't Give Up" het zeer goed doet in de hitlijsten.

Het nieuwe album, is geproduceerd door Grammy Award winnaar Joe Chiccarelli (The White Stripes, Christina Perri, My Morning Jacket). Het is Mraz' mooiste, complete verzameling songs tot nu toe. Met prachtig gelaagde arrangementen en heldere vocale landschappen bevestigt dit vierde studioalbum dat de singer/songwriter uit San Diego één van de meest levendige en inventieve musici is van dit moment.

"I Won't Give Up" is een enorme hit voor Mraz. De single vloog in Nederland in een mum van tijd naar de top 10 van de iTunes singlechart en werd goud met 10.000 stuks verkocht. De videoclip dat geregisseerd is door de bekende filmmaker Mark Pellington (Bruce Springsteen, U2, Pearl Jam). De clip heeft inmiddels meer dan twee miljoen unieke views gehad op het officiële YouTube kanaal van Mraz: www.youtube.com/user/OfficialJasonMraz. Daarnaast is de video met de tekst van "I Won't Give Up" al meer dan 13 miljoen keer bekeken sinds het begin 2012 onverwacht verscheen.

In de weken voorafgaand aan de verschijning van 'LOVE IS A FOUR LETTER WORD' worden vier nummers onthuld, te beginnen bij 'The Freedom Song', dat exclusief verkrijgbaar is via iTunes. Het werd geschreven door singer/songwriter Luc Reynaud uit Seattle, die door Jason wordt gezien als een 'gelijke ziel in deze tijden waarin genezing nodig is' en is de eerste cover die op een studioalbum van Mraz zal verschijnen. Een officiële video met de tekst van The Freedom Song is nu te zien op YouTube en http://jasonmraz.com/. De tweede preview '93 Million Miles'. Een derde nummer met bijbehorende videoclip is 'Everything is Sound'.

In februari bracht Mraz op iTunes een exclusieve EP uit, met de titel 'LIVE IS A FOUR LETTER WORD'. De verzameling van vier nummers met akoestische live weergaves van twee nummers van 'LOVE IS A FOUR LETTER WORD' en oude favorieten als 'I Never Knew You' en 'You Fckn Did It?' werd direct een succes en bereikte #2 op de iTunes Top Pop Albums en nummer 5 in de lijst Top Albums. Ook is er recent een bijzonder Tangrams online game gelanceerd op de officiële website van Jason Mraz, gebaseerd op het opvallende artwork van het album, die fans wekelijks kunnen oplossen. Bij het oplossen van de puzzel krijgen fans een exclusieve track of akoestische video met songs van het album. Meer informatie op: http://jasonmraz.com/puzzle.

Jason Mraz, een van de meest getalenteerde troubadours van deze tijd, maakte een muzikale reis die hem leidde van kleine cafés naar grote stadiums, over de hele wereld. Een reis die hem al twee Grammy Awards opleverde en zes nominaties. Zijn derde album uit 2008 'WE SING. WE DANCE. WE STEAL THINGS' won goud, platina (waaronder in Nederland) en multi-platina in 21 landen. De hitsingle van het album "I'm Yours" werd in 2010 de ASCAP Song of the Year en heeft het record voor het lied dat het langste in de Billboard ?Hot 100? lijst heeft gestaan. Als een songwriter met een groot oeuvre, heeft Mraz al vele prijzen gewonnen, waaronder de Hal David Starlight Award, van de Songwriters Hall of Fame, die wordt uitgereikt aan talentvolle songwriters die met hun originele muziek een duidelijk stempel zetten op de muziekindustrie.

In 2011 bracht Mraz veel tijd door met het testen van de songs van het, toen nog, album zonder naam, samen met zijn oude vriend, percussionist Noel 'Toca' Rivera. Met deze tocht over de globe - met optredens in Noord-Amerika, Afrika, Europa, Azië en Australië - vierde Mraz de eeuwigdurende kracht die muziek heeft om verandering teweeg te brengen en anderen te helpen. De tournee kende vele hoogtepunten, waaronder uitverkochte shows op wereldberoemde plekken als het Sydney Opera House, de Carnegie Hall uit New York City en het Spreckels Theatre in de eigen stad van Mraz, San Diego.

Jason Mraz, die bekend staat om zijn liefdadigheidsactiviteiten, kondigde onlangs ook de oprichting aan van zijn eigen stichting, de Jason Mraz Foundation. Deze stichting zal zich wijden aan een aantal goede doelen waar hij al lang een toegewijd en enthousiast voorstander van is.

JASON MRAZ - 'TOUR IS A FOUR LETTER WORD'

Donderdag 22 november 2012
Ziggo Dome - Amsterdam
Entree: ? 39,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur