Moss: single, 2 nominaties 3FM awards, clubtour, optreden in buitenland

01-04-2012 @ 13:44

30 Maart verschijnt The Hunter als nieuwe single van de band Moss. The Hunter is de tweede single afkomstig van het album Ornaments. De Amsterdamse band kreeg van 3FM twee nominaties voor de 3FM-awards; voor "Best Band" en "Best Alternative", waarvan op 12 april a.s. de resultaten worden bekend gemaakt op 3FM.

De voorjaarstoer langs de Nederlandse clubs zorgde onder meer voor de uitverkochte zalen Rotown, Burgerweeshuis en De Spot. De komende weken gaat de toer nog langs onder andere Doornroosje, De Helling en De Melkweg. Deze shows zijn inmiddels allemaal uitverkocht, de kaartverkoop voor de overige shows is van start gegaan.

Het festivalseizoen begint voor Moss komende maand, met onder meer shows op het Rotterdamse Motel Mozaique, het Walk The Line Festival in Den Haag, Dauwpop in Hellendoorn en Into the spring op Vlieland. In april en mei is Moss één van de hoofdacts op SOUK, een concert en dansfeest waarbij bekende artiesten uit de Arabische wereld het podium delen met symfonieorkest Holland Symfonia, solisten van Het Nationale Ballet en andere Nederlandse artiesten.

Duitsland, België, Frankrijk, Engeland

In het buitenland blijft Moss stappen zetten. Onlangs speelde het kwartet in Parijs en in de bekende Franse radioshow Les Affranchis op France Inter. In mei volgt een toer door Duitsland en op 1 juni wordt Ornaments officieel gelanceerd in België met een releaseshow in Brussel. De band is tevens uitgenodigd voor een aantal shows in het Verenigd Koninkrijk in september.

Ornaments

Het derde album Ornaments werd eerder dit jaar met jubelende recensies ontvangen en kreeg onder meer vijf sterren in de Volkskrant. OOR: "Hoe je een meesterwerk als Never Be Scared/Don't Be A Hero (2009) opvolgt? Simpel, door je niet gek te laten maken en je volgende album basic en in control te laten klinken. Moss deed het. Ornaments heeft wat tijd nodig en staat open voor experiment, maar het oordeel is daarna snel geveld: 'Gevalletje buitencategorie'."

Muziekplatform 3voor12 maakte Ornaments tot Album vd Week: "Moss doet mee in de voorhoede van de frisse Nederlandse popmuziek en zou met het derde album ook met alle recht mee kunnen in het internationale circuit. Een band om te koesteren." In het kader van 3voor12 Presenteert Moss filmde Luuk Bouwman een speciaal concert in de Utrechtse Tivoli. Het optreden is terug te kijken via de site van 3voor12.

shows:

05 april - De Helling, Utrecht w/ Secret Love Parade | SOLD OUT
06 april - Vera Groningen w/ Secret Love Parade
07 april - Bolwerk, Sneek w/ Secret Love Parade
15 april - met Alamo Race Track - Le Grand Mix, Tourcoing France
18 april - Melkweg, Amsterdam w/ Light Light | SOLD OUT
19 april - Mezz, Breda w/ Light Light
20 april - Motel Mozaique
21 april - Perron 55, Venlo w/ Light Light
28 april - SOUK w/ Assala, Michiel Borstlap, Het Nationaal Ballet en Holland Symfonia Doelen, Rotterdam
29 april - Into The Spring, Vlieland | SOLD OUT

03 mei SOUK w/ Assala, Michiel Borstlap, Het Nationaal Ballet en Holland Symfonia Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven, NL
05 mei SOUK w/ Assala, Michiel Borstlap, Het Nationaal Ballet en Holland Symfonia Concertgebouw, Amsterdam, NL
10 mei Osnabrück – Glanz und Gloria, DE
11 mei Walk The Line Festival, Den Haag, NL
12 mei Dresden – Beatpol, DE
13 mei Hamburg – Prinzenbar, DE
14 mei Köln – Studio 672, DE
17 mei Dauwpop, Hellendoorn, NL
25 mei L'Epicerie Moderne, Feyzin, FR

01 juni Beursschouwburg – Brussel (Belgische releaseshow Ornaments), BE
09 juni Torenpop – Amersfoort, NL

www.mosstheband.com

https://twitter.com/#!/mosstheband