Het fenomeen Alison Krauss & Union Station met Jerry Douglas in Carré

13-03-2012 @ 20:20

Bluegrass artieste Alison Krauss en haar band Union Station met Jerry Douglas gaan op tournee. Tijdens hun Paper Airplane Tour 2012 doen zij ook Amsterdam aan, in Carré op woensdag 11 juli. De Paper Airplane Tour is de eerste internationale tournee van het ensemble sinds de uitverkochte tour door Groot-Britannië en Ierland in november 2011.

Op 12 april 2011 werd het langverwachte album 'Paper Airplane' van Alison Krauss & Union Station uitgebracht. Het album kwam meteen binnen op de derde plaats van de Top 200 Billboard Album Chart, steeg tot #11 in het Verenigd Koninkrijk en belandde in de top 10 van Ierland en van Scandinavië. 'Paper Airplane' is het 14e album van Krauss en haar band, en is de opvolger van 'Lonely Runs Both Ways' uit 2004, dat drie Grammy Awards® won. Na de release van dat album volgde een uitverkochte tournee in 2005 door Groot-Britannië, waaronder twee shows in het Hammersmith Apollo in Londen. In 2007 bracht Alison Krauss, in samenwerking met Robert Plant, het internationaal vermaarde 'Raising Sand' uit. Dit album leverde het gelegenheidsduo verschillende platina albums op en maar liefst zes Grammy's®, waaronder 'Single van het jaar' en 'Album van het jaar'. Ook ontving Raising Sand een nominatie voor de Mercury Prize en zijn er tot op heden ruim drie miljoen exemplaren verkocht.

Alison Krauss zal dit jaar op tournee gaan met de leden van de Union Station band die bestaat uit: Dan Tyminski (gitaar, mandoline en zang), Barry Bales (bas en achtergrondzang), Ron Block (banjo, gitaar en achtergrondzang) en Jerry Douglas (Dobro-gitaar en achtergrondzang). Alison Krauss en de Union Station band deden vorig jaar ook al Groot-Britannië en Ierland aan, en zullen dit jaar aan hun Europese tournee beginnen en op 11 juli een bezoek brengen aan het Amsterdamse Carré.

Alison Krauss' ontegenzeglijke talent is het gemak waarmee zij de kloof tussen roots en country, rock en pop overbrugt. Krauss wordt veel gevraagd voor samenwerkingsproject en zij heeft daarom gespeeld met grote namen in de popmuziek, waaronder James Taylor, Phish, Dolly Parton, Yo Yo Ma en Bonnie Raitt. Sinds zij als veertienjarige een contract tekende met Rounder Records, in 1985, heeft Alison Krauss al meer dan 12 miljoen albums verkocht en een ongelooflijk aantal van 26 Grammy's gewonnen. Dat is het hoogste aantal dat een vrouwelijke artiest ooit in ontvangst heeft mogen nemen, en het op drie na hoogste aantal van alle Grammy-winnaars in de geschiedenis van de Grammy Awards®. Haar live shows zijn een adembenemende ervaring die haar vele fans voor geen goud zullen willen missen.

Alison Krauss & Union Station met Jerry Douglas

Woensdag 11 juli 2012
Amsterdam - Carré
Entree: ? 50, ? 53, ? 56, ? 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

www.alisonkrauss.com

https://twitter.com/#!/alisonkrauss