De Staat presenteert Psycho Disco Tour in mei

09-03-2012 @ 20:40

Na een succesvolle tour in een 10-tal clubs afgelopen najaar plakt de Nijmeegse rockband De Staat er nog een tour aan vast dit voorjaar. De “Psycho Disco Tour” trapt af in Hedon in Zwolle en loopt geruisloos over in een festivalseizoen in binnen- en buitenland.

In het voorprogramma is de band Birth of Joy te zien. De band, die onlangs nog te zien was in DWDD, heeft op 2 maart jongstleden hun debuutalbum uitgebracht bij Suburban. De support act is een persoonlijke keuze van De Staat zelf, die dit onstuimige rock ‘n’ roll trio-met-orgel al een tijdje volgt. “Wij touren altijd het liefst met bands die toffe muziek maken waar we zelf ook van houden. Zo begonnen we met Go Back To The Zoo, Shaking Godspeed, Death Letters, en nu vinden het we het heel tof dat Birth of Joy met ons mee wil doen.”, aldus frontman Torre Florim van De Staat.

De opvallende machine van De Staat, die nog een hoofdrol speelde tijdens hun optreden in de Alpha-tent op Lowlands afgelopen editie, moet deze keer thuisblijven, maar daarvoor in de plaats belooft De Staat nieuwe songs te gaan spelen in hun live set. Krijgen de bezoekers van de Psycho Disco Tour de onverwachte alternatieve kersthit “Let it Snow” ook nog te horen? “Tja. Het is wel een vette song geworden, hoor. En het is psycho. En behoorlijk disco. Ik vraag me alleen af of mensen erop zitten te wachten in mei. In november schrok het publiek al een beetje van zo'n kerstnummer tijdens onze vorige clubtour. We willen mensen niet al te ongerust maken natuurlijk….

Binnenkort verschijnt overigens een korte documentaire over De Machine van De Staat, waarin het prachtige apparaat, gebouwd door de Amsterdamse kunstenaar Geert Jonker, op verschillende festivals in Europa te zien is tijdens optredens van De Staat.

DE STAAT presenteert PSYCHO DISCO TOUR

voorprogramma: BIRTH OF JOY

10 mei Zwolle – Hedon
11 mei Hilversum – De Vorstin
12 mei Bergen op Zoom – Gebouw-T
17 mei Amstelveen – P60
18 mei Apeldoorn – Gigant
24 mei Middelburg – De Spot
25 mei Alkmaar – Victorie
1 juni Uden – De PulZaal - Stad
Kaartverkoop loopt via de desbetreffende zalen.

www.destaat.net