Introducing: Fallen One

25-02-2012 @ 21:35

Fallen One: ‘enthousiast, muzikaal en ambitieus’.

Aan het eind van 2010 bracht Fallen One de eerste EP “Drowning in Circles” uit. Sindsdien gaat het hard met de band. De female-fronted rockformatie was voorprogramma van Stream of Passion en speelde een reeks zeer succesvolle shows. Hier zaten ook de ‘grotere’ podia van de Effenaar, Parkcity Live, de Bosuil, Fenix en de Nieuwe Nor tussen. Een gastoptreden op de beruchte ‘gang’ van 3FM was ook een bijzonder moment.

Fallen One produceert stevige, alternatieve rock met een vleugje drama. Zangeres Lia Gocer is het middelpunt van de groep. Daarnaast bestaat de line-up uit de energieke drums van Benny Vienerius, pompende bas van Jack Outjers en de verweven gitaarlijnen van gitaristen Ruud de Groot en Lars Ickenroth. Een solide mix van bevlogen muzikanten die hun eigen ‘ding’ doen, om daarnaast ook nog te zorgen voor een spetterende live-show.

2012 heeft nu al veel in petto voor Fallen One. Een hele reeks optredens staat op het programma, daarnaast maakt de band tijd vrij voor nieuw materiaal. Ze werken daarbij samen met topproducer Oscar Holleman (Within Temptation, My Favourite Scar, Ayreon & Krezip).

Het eerste resultaat in 2012 is de release van de single "Dreams you took". De single is 10 februari uitgebracht.

Optredens de komende periode:

09-03-2012: Campus @ Kerkrade (only for students on Campus)
24-03-2012: Rock Temple @ Kerkrade
07-04-2012: Manifesto @ Hoorn => Stream Of Passion (support)
22-04-2012: Brookpop @ Hoensbroek
29-04-2012: The Cadillac @ Valkenburg

https://twitter.com/#!/Fallen_One_

http://www.fallenone.nl/

Dreams you took You Tube

http://www.facebook.com/bandFallenOne