NL: Frank van Etten viert 10-jarig jubileum met nieuwe deal

17-02-2012 @ 21:53

Frank van Etten viert in 2012 niet alleen zijn 10-jarig jubileum als volkszanger maar maakt hij, na vele tegenslagen op zowel zakelijk als privé-vlak, ook schoon schip. De volkszanger, die in 2011 een gouden award in ontvangst mocht nemen voor zijn single ‘Leef als een zigeuner’ uit 2002, tekende onlangs een nieuwe muziekdeal en management contract bij Cloud 9 Music, het label van o.a. Leonie Meijer, Jennifer Ewbank, Rachel (Jr. Songfestival), Twarres en New Kids.

Frank: “Ik heb de afgelopen tien jaar vaak zakelijk verkeerde beslissingen genomen en ben veel verkeerde mensen tegen het lijf gelopen waarvan ik dacht dat ze het beste met me voor hadden. Ik heb in al die jaren veel verloren, maar ben gelukkiger geworden door alles wat me wijzer heeft gemaakt. Dat ik na tien jaar een muziek/management deal zou tekenen met een stabiele maatschappij dat had ik nooit durven dromen. Ik ben dankbaar en nu al zeer tevreden over de samenwerking met Cloud 9 Music”.

Al op 12-jarige leeftijd begon de nu 30-jarige Frank met zingen en nam deel aan verschillende zang- en talentenshows, waar hij vaak eerste werd. Frank nam zang- en danslessen en kwam door zijn vader tijdens één van zijn optredens in contact met Henny Thijssen en Gerto Heupink, die eerder songs schreven voor o.a. André Hazes en Corry Konings. Met dit duo nam Frank zijn eerste nummers op en sleepte meteen zijn eerste muziekcontract binnen. Tien jaar geleden verscheen zijn debuutalbum ‘De weg naar geluk’, waarvan meer dan 20.000 exemplaren tot nu toe werden verkocht. Er volgden in de loop der jaren nog vier albums en Frank zong duetten met artiesten als Sugar Lee Hooper, Jacques Herb en R&B-zanger Brace.

De laatste jaren kende Frank veel tegenslag. Hij kampte met stemproblemen, kreeg de Mexicaanse griep en twee jaar geleden brandde zelfs zijn woonwagen af waar hij met zijn vrouw Irma en zoontjes Jamy en Mike woonde.

Inmiddels is de zanger verkast naar Apeldoorn en heeft hij zijn eigen studio waarin hij niet alleen liedjes schrijft voor zichzelf, maar ook voor veel collega-artiesten onder wie Rob Zorn en Jacques Herb. Ook nieuw talent wijst Frank graag de weg in muziekland. De opnamen van de single ‘Leef als een zigeuner’ zijn inmiddels al meer dan 200.000 keer bekeken op You Tube en ook uit de volle agenda met optredens blijkt dat Frank razend populair is. Twee jaar geleden werd in Assen zelfs een café naar de sympathieke zanger vernoemd, ‘Het Frank van Etten Zing Mee Café’.

Samen met producer Edwin van Hoevelaak (Nick & Simon/Jeroen van der Boom/Wolter Kroes) en zijn nieuwe label, werkt Frank aan zijn zesde album, die rond de zomer moet gaan uitkomen. De single ‘Geef mij vannacht’ is de voorloper van het nieuwe album en is vanaf 17 februari te downloaden.

Ik heb jaren gewerkt met Hennie Thijssen, de man die voor mij ‘Leef als een zigeuner’ schreef, de grootste kroegen hit van de afgelopen jaren. Dit liedje bracht me datgene waar ik als kind van droomde. Ik heb veel geleerd van Hennie en zal zijn perfectie en schrijftalent niet gauw vergeten. Nu anno 2012 komt er een nieuw album en een nieuwe samenwerking met Edwin van Hoevelaak. Zo normaal als hij is, en zo ongelooflijk goed hij kan produceren en schrijven. Heerlijk om met deze man te mogen werken. Dit is misschien wel het mooiste project van de afgelopen 10 jaar. Het album gaat echt een Frank van Etten-album worden , maar meer volwassen en moderner. Het blijft volks zoals ik altijd heb gedaan en waar ook mijn hart ligt, maar iets meer pop, zeg maar levenspop!”, aldus Frank.

www.frankvanetten.nl

downloadlink single