Annie M.G. Schmidtprijs viert 20ste verjaardag met groots opgezet gala

09-02-2012 @ 20:30

De Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2011 wordt op maandag 16 april 2012 uitgereikt in het DeLaMar Theater, tijdens een groots georganiseerd Amsterdams Kleinkunst Gala. Tijdens dit uitgebreide gala ter ere van het 25-jarig bestaan van het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt deze prijs voor de 20e keer uitgereikt.

Speciale optredens van bekende artiesten vinden plaats, waarbij klassiekers uit de geschiedenis van de Nederlandse kleinkunst ten gehore worden gebracht. Onder andere Jenny Arean, Karin Bloemen, Wende Snijders, Freek de Jonge, Brigitte Kaandorp, Rob van de Meeberg, Ellen Evers, Lucie de Lange, Hermitage, Don Quishocking, Thomas van Luyn, Mike Boddé en Claudia de Breij treden op samen met het Metropole Orkest. De laatste twee artiesten presenteren ook de avond.

Kaarten voor het Amsterdams Kleinkunst Gala zijn te koop op de website van het DeLaMar Theater via delamar.nl

De Annie M.G. Schmidtprijs is een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival. De prijs voor het beste theaterlied uit het vorige seizoen voor tekstschrijver, componist en uitvoerende artiest bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt (gemaakt door Frank Rosen) en een bedrag van 3.500 euro.

Voor meer informatie over de Annie M.G. Schmidtprijs:
www.anniemgschmidtprijs.nl
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl
www.bumacultuur.nl