Debuutalbum Minus The Tiger op 9 april + show in Ekko

06-02-2012 @ 21:36

De Utrechtse groep Minus The Tiger tekende onlangs bij V2 Records. Op 9 april verschijnt hun debuutalbum. De bandnaam Minus The Tiger komt van de kat van Anne en Maarten vandaan, die heette Meines. Meines is inmiddels dood, want hij werd in zijn tweede jaar aangereden door een auto. Een trieste gebeurtenis, maar zijn naam werd wel vereeuwigd in de bandnaam.

Anne Broekman is van origine singer-songwriter, maar wilde iets anders. Samen met Maarten Besseling (tevens bekend van In A Cabin With) ontwikkelde ze een nieuwe sound met meer elektronica, richting The Knife, TV on the Radio, Lykke Li, Kate Bush, Beach House. Dit vormt de basis van Minus The Tiger. Anne en Maarten hebben op zondagen en in de avonduren het album gemaakt en geproduceerd, Jesse Broekman heeft later de bas- en gitaarpartijen ingespeeld. Live bestaat de band uit zangeres en toetsenist Anne, broer Jesse Broekman op basgitaar, Arthur Adam gitaar en Jos Terlingen op drums.
Het resultaat van het album is gelaagd, warm, klinkt internationaal en bij vlagen etherisch. Met zowel dansbare als melancholisch stemmende gevolgen. Inmiddels heeft Minus the Tiger al een prestigieuze publishingdeal in Canada, en staan de eerste liveoptredens op de agenda, inclusief 3 optredens in Canada. 

Anne Broekman - Songs, lyrics, vocals & keys
Jesse Broekman - Bass, guitar, backing vocals
Arthur Adam - Bass, guitar, backing vocals
Jos Terlingen - Drums, percussion, samples, backing vocals

http://www.facebook.com/minusthetiger

https://twitter.com/Meinesdetijger