Kim Janssen tekent bij Snowstar Records

25-01-2012 @ 19:59

Brits kostschool epos 'Ancient Crime' verschijnt 9 maart. Kim Janssen heeft de afgelopen drie jaar de hele wereld rondgereisd. Solo, met zijn 25-koppige Major Cities orkest of met zijn andere band The Black Atlantic trok hij door heel Europa, Noord Amerika, Groot Brittannië en zelfs door Azië voor meer dan 400 shows. Al die jaren en op al die plekken werkte hij aan een opvolger voor zijn debuutalbum uit 2009. Zijn tweede album, 'Ancient Crime' getiteld, verschijnt op 9 maart bij het Utrechtse Snowstar Records.

Geïnspireerd door zijn jaren op een Britse kostschool in Azië is 'Ancient Crime' een conceptalbum geworden dat zich afspeelt in een oude, idyllische school in een afgelegen dorp in Noordwest-Engeland tijdens de winter. Een mengeling van geschiedenis, mythe, herinneringen, oude en nieuwe verzen en arrangementen.
"Ik wil de luisteraar meenemen in een wereld van het Evans House kwartet, het 100-koppige Blyth Danauby koor, geschal van trompetten, klarinetten, bugels, tuba's en kerkorgels" legt Janssen uit.

"Het album vertelt over een wereld van Britten en Couperin, van treinen, silver birch bomen, valleien, kachels, tapijten, donkere bossen, het strand in het westen en de bergen in het noorden. Een wereld van ambitie, eenzaamheid, disconnectie, verlangen en vriendschap".

Het album werd ook grotendeels op reis opgenomen. Zo nam Janssen in Berlijn het Oriel Quartett van Marla Hansen (bekend van The National en Sufjan Stevens) op. Een drumstel in een verlaten fabriekshal in Groningen, een traporgel in Almere, en het magistrale orgel van de Catharina kerk in Utrecht met het gerenommeerde 100-koppige Toonkunstkoor.

'Ancient Crime' verschijnt op 9 maart en wordt die avond gepresenteerd met band in EKKO, Utrecht.
Luister naar het eerste lied van het album, ‘Tors’, op www.snowstar.nl

https://twitter.com/#!/janssenkim

http://nl-nl.facebook.com/janssenkim