The Cure headliner op Pinkpop 2012

19-01-2012 @ 09:25

Pinkpop 17 in 1986. De legendarische rockgroep THE CURE zorgde voor een fenomenaal succes van Pinkpop in Geleen. Op twee voorwaarden kwam deze newwavegroep naar Pinkpop. Er moest een apart podium worden gebouwd én het eindtijdstip moest worden verlaat. De samenwerking die toen werd aangegaan met Leon Ramakers van Mojo Concerts veroorzaakte een onvoorstelbare opleving. Het festival raakte volledig uitverkocht met 50.000 bezoekers en het optreden van THE CURE werd een gigantisch succes. Het werd dan ook een waardige laatste editie van 17 jaren in Geleen.

Robert Smith heeft na enkele succesvolle optredens op twee buitenlandse festivals, Coachella in Amerika en Bestival in Engeland nu besloten om een uitgebreide tournee te maken langs de grote festivals en Pinkpop hoort daar natuurlijk bij. Hiermee lost hij de belofte in die hij ooit deed en na 26 jaar staat nu de terugkeer op Pinkpop op zijn programma. “Boys don’t cry”, “Friday I’m in love” en veel meer hitnummers zullen weer met volle overtuiging worden meegezongen. Eerder kon de organisatie al de headliner BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND bekendmaken voor Pinkstermaandag 28 mei. Voor de Pinksterzondag line-up is de invloedrijke grungeband SOUNDGARDEN bevestigd.

PINKPOP 2012

Pinkpop 2012 zal plaatsvinden tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 3 maart 2012. Er zijn dan weekendkaarten (inclusief kamperen) voor € 160,00 (excl. voorverkoopkosten) verkrijgbaar en dagkaarten voor € 80,00 excl.voorverkoopkosten. Koop geen kaarten vóór 3 maart 2012, kijk op www.weetwaarjekoopt.nl voor meer info over zwarthandel. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma vindt plaats op woensdag 29 februari in poptempel Paradiso te Amsterdam. In Landgraaf zal een jubileum worden gevierd want Pinkpop wordt dit jaar voor de 25ste keer georganiseerd op het Megaland terrein.

Kijk voor meer informatie op de website www.pinkpop.nl.