Eurosonic Noorderslag: De Veer uitgereikt aan Maykel Piron

13-01-2012 @ 23:06

Maykel Piron, managing director van Armada Music, is tijdens het Europese conferentie en showcase festival Eurosonic Noorderslag onderscheiden met De Veer. Hij kreeg de prijs tijdens een Trade Dinner overhandigd door Hein van der Ree, directievoorzitter van Buma/Stemra. De Veer wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die binnen de Nederlandse muziekindustrie een bijzondere prestatie heeft geleverd ten behoeve van het nationaal muziekproduct. Maykel Piron is de jongste persoon ooit die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen.

Het juryrapport roemt de ”inzet, passie en overtuiging van Maykel Piron, die hebben geleid tot de volwassenwording van een muzikale stroming, waarmee Nederland een volslagen unieke en dominante positie in de wereldwijde muziekmarkt inneemt. En daarmee heeft hij in grote mate bijgedragen aan de internationale exploitatie van nationaal repertoire. Hij heeft zich een ware pionier getoond in de wereld van de dancemuziek en daarmee niet alleen zichzelf, zijn artiesten, zijn collega’s en partners, maar ook de hele Nederlandse muziekindustrie een hele grote dienst bewezen.

Maykel Piron is samen met Armin van Buuren en David Lewis oprichter van muziekmaatschappij Armada Music. Armada Music werd in 2004 uitgebreid met de activiteiten van Cloud 9 Music, gespecialiseerd in het exploiteren van compilatie-albums en publishing. Naast een deelname in het facilitaire bedrijf Dance Foundation, participeert Armada Music via Cloud 9 Music ook in de joint venture met uitgeverij Chrysalis Music. Twee jaar geleden startte hij met verschillende partners in de VS dancemaatschappij Napith Music, dat nu grotendeels vanuit het Nederlandse kantoor wordt aangestuurd.

http://www.armadamusic.com/