Anna Verhoeven is 'de Nederlandse Birdy'

12-01-2012 @ 21:18

Na twee maanden en bijna 400 inzendingen is de zoektocht ten einde. 12 Januari 's ochtends vroeg werd de dertienjarige Anna Verhoeven in de radio-uitzending van Giel Beelen uitgeroepen tot ‘dé Nederlandse Birdy’.

De 3FM-dj startte de wedstrijd naar het Nederlandse meisje dat evenveel talent heeft als Birdy in november, na een bezoek van de 15-jarige Britse zangeres aan de radiostudio. “Het begon met een paar mailtjes van vaders die beweerden dat hun dochter ook zo kon zingen”, aldus Giel. “Maar nadat ik dat in mijn uitzending had geroepen en vooral nadat ik er in ‘De Wereld Draait Door’ over praatte, stroomde mijn mailbox opeens vol met mails. Het heeft me zo’n tien uur gekost om al die honderden inzendingen te beluisteren.

12 Januari waren er nog acht finalisten over - of “nachtegaaltjes, vers uit het ei”, zoals ze op de 3FM-site genoemd worden. Uit die finalisten werd Anna Verhoeven uiteindelijk gekozen tot Nederlandse Birdy. Haar single, een cover van ‘Signal’ van Laura Jansen, is nu al verkrijgbaar via iTunes. Anna, die in tranen uitbarstte toen Giel het nieuws bekend maakte, werd telefonisch door Laura Jansen gefeliciteerd. “Ik heb zo voor je geduimd! Je hebt het zo mooi gedaan, ik ben echt trots, het is echt een eer joh.

's Avonds was de piepjonge zangeres te gast bij t TV programma ‘De Wereld Draait Door’ en dit weekend zal ze optreden in Groningen tijdens de Noordermiddag bij Noorderslag.