I am Oak brengt EP uit en komt met internationale tour

05-01-2012 @ 17:19

Een nieuwe EP en een internationale tour vanaf 12 januari

De Utrechtse indie/folk band I am Oak speelt 12 januari voor het tweede jaar op rij op het Eurosonic festival in Groningen. Net als in 2011 vertrekt de band direct na het showcasefestival voor een buitenlandse tour. Dit keer is de tour echter een stuk breder opgezet dan vorig jaar. Waar vorig jaar Luxemburg, Zwitserland, Duitsland, België en Engeland werd aangedaan, staan nu shows in Italië, Frankrijk, USA en Canada op de planning. Dit zijn, op Frankrijk na, allemaal landen waar I am Oak nog niet eerder getourd heeft.

Ter gelegenheid van deze internationale tour worden op 12 januari vier nieuwe nummers uitgebracht als 7" EP op Snowstar Records. De EP, getiteld 'Skulk', zal in gelimiteerde oplage van 200 stuks verkrijgbaar zijn bij de shows van deze tour en in de webshop op www.snowstar.nl. Daarnaast zal de EP ook digitaal worden uitgebracht.

De band blijft ondertussen doorwerken aan de opvolger van het laatste album 'Oasem', dat in 2011 de 3VOOR12/Award won, voor het beste Nederlandse album van het jaar.

http://www.iamoak.com/news.html

https://twitter.com/#!/iamoak