Lenny Kravitz op Bospop 2012

21-12-2011 @ 20:07

De eerste naam voor Bospop 2012 is aangekondigd. Op zaterdag 7 juli staat niemand minder dan Lenny Kravitz op de bühne in Weert. Bospop vindt in 2012 plaats op zaterdag 7 en zondag 8 juli, op Evenemententerrein Weert Noord. 

Lenny Kravitz (New York, 26 mei 1964), zanger, songwriter, producer én multi-instrumentalist, ontwikkelt al op jonge leeftijd een grote liefde voor muziek uit de jaren '60 en '70 en breekt in 1989 door met zijn debuutalbum 'Let Love Rule'. Grote hits en succesvolle albums volgen elkaar in ramp tempo op. Ook ontvangt hij maar liefst vier keer op rij de Grammy Award voor 'Best Male Rock Vocal Performance' (1999 - 2002). Inmiddels zijn er van Lenny Kravitz ruim 35 miljoen albums verkocht en op 19 augustus 2011 is zijn meest recente, negende studioalbum uitgekomen, getiteld 'Black and White America'. Het album is typisch Lenny en bevat zodoende een perfecte mix van rock, soul, funk, gitaarriffs, meeslepende melodieën en Kravitz' onmiskenbare songteksten. Lenny Kravitz zelf zegt het volgende over zijn nieuwste album: "This album is a celebration. Anybody listening is going to feel it and be uplifted by the spirit of the music." De singles 'Stand' en 'Black and White America' hebben reeds hoge ogen gegooid op de Nederlandse radio.

Bospop vindt in 2012 voor de derde keer plaats op Evenemententerrein Weert Noord. Het muzikale programma van Bospop speelt zich af op twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop is verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt te vinden. Op de website http://www.bospop.nl/ staat algemene informatie over het festival, de bevestigde artiesten en de kampeermogelijkheden. Op donderdag 23 februari worden er meer namen bekend gemaakt voor het programma van Bospop 2012.

Stichting Bospop en Mojo Concerts presenteren

BOSPOP 2012

Zaterdag 7 juli, met o.a. Lenny Kravitz
Zondag 8 juli
Evenemententerrein Weert Noord, Weert
Entree weekendticket: € 130 (excl. servicekosten)
Entree dagticket: € 75 (excl. servicekosten)

http://www.lennykravitz.com/

http://twitter.com/lennykravitz