The Hype start: Hype Sessions

12-12-2011 @ 22:52

De Haarlemse band The Hype lanceerde kortgeleden een nieuw initiatief onder de noemer HYPEd Sessions. HYPEd Sessions is een serie video’s waarin de band popklassiekers in een “HYPEd jasje” steekt om te laten zien waar de band haar inspiratie vandaan haalt. In de eerste HYPEd video speelt de band het nummer ‘Itchycoo Park’ van The Small Faces. De video is opgenomen op een bijzondere locatie: op een dak in hartje Amsterdam, boven het Koningsplein. Bekijk de video via deze link.

Het in september verschenen debuutalbum Have You Heard The Hype? is een album met ijzersterke, pakkende en vooral tijdloze popsongs, waaronder de onvolprezen radiohit ‘Do You Know?’ en de meest recente single ‘Don’t Give Up On Me’. Beïnvloed door bands als The Beatles en The Beach Boys is The Hype constant op zoek naar de perfecte popsong. The Hype put inspiratie uit vroeger en vertaalt dit naar nu, 2011. Januari 2012 start de promotie van een nieuwe single. Onlangs tekende de band bij AT Bookings.

Het album Have You Heard The Hype? is overal verkrijgbaar, zowel in de muziekwinkel als in de downloadshops. Ga voor het laatste nieuws over The Hype naar www.thehypemusic.nl en volg de band via www.twitter.com/thehypehaarlem en www.facebook.com/ilikethehype