U2 documentaire 'From The Sky Down'

11-12-2011 @ 14:53

Het is dit jaar twintig jaar geleden dat U2 het album ‘Achtung Baby’ uitbracht. Het album zorgde voor veel reuring binnen de groep en betekende een radicale muzikale koerswijziging voor de Ierse rockband. Regisseur Davis Guggenheim (bekend van ‘An Inconvenient Truth’ en ‘It Might Get Loud’) kreeg van U2 de opdracht om het tot stand komen van dit belangrijke album in beeld te brengen.

Achtung Baby’ is een erg moeilijke bevalling geweest. Samen met Guggenheim gaan Bono, The Edge en Larry Mullen Jr. en Adam Clayton terug naar de Berlijnse opnamestudio Hansa, waar ze het opnameproces van 'Achtung Baby' herbeleven. De 85 minuten durende documentaire is een mix geworden van niet eerder vertoond archiefmateriaal, grappige animaties en interviews met de bandleden. U2 worstelde regelmatig tijdens het maken van ‘Achtung Baby’, maar een cruciaal moment – dat gelukkig op geluidsband bewaard is gebleven – zorgde voor een muzikale doorbraak en een hitsingle; ‘One’. “Het maken van ‘Achtung Baby’ is de reden dat we er nu nog steeds zijn”, aldus Bono.

De documentaire zal op 1 januari 2012 worden uitgezonden op Nederland 3 bij Holland Doc. De trailer is hier te bekijken.

www.u2.com

https://twitter.com/#!/u2com