EBBA winnaars toegevoegd aan programma Eurosonic

06-12-2011 @ 14:21

Vijf van de tien European Border Breakers Awards (EBBA Awards) winnaars, James Vincent McMorrow (IE), Selah Sue (BE), Boy (DE), Anna Calvi (GB) en Elektro Guzzi (AT), staan na hun optreden tijdens de EBBA Awards ceremonie ook op het podium van Eurosonic. Eurosonic vindt van woensdag 11 tot en met vrijdag 13 januari in de binnenstad van Groningen plaats.

Openingsavond Eurosonic Noorderslag
Op de openingsavond van Eurosonic Noorderslag, woensdag 11 januari 2012, vindt er een beknopt programma in de Groningse binnenstad plaats. Daar bijten de volgende acts het spits af:
120 Days (NO), 2:54 (GB), Ewert and the Two Dragons (EE), Francois and the Atlas Mountains (FR), French Films (FI), Intergalactic Lovers (BE), Lisa Hannigan (IE), Pete Philly (NL), Razika (NO), The Cyborgs (IT), The Sea (GB), Vadoinmessico (GB), You Say France & I Whistle (SE).
Laatste toevoegingen
Vorige week werden Triggerfinger (BE) en Mala Vita (NL) toegevoegd aan het Eurosonic programma, terwijl Spinvis bevestigd werd voor Noorderslag.  Het programma van Eurosonic Air, het gratis openlucht podium van Eurosonic Noorderslag, werd aangevuld met Di-rect, De Jeugd van Tegenwoordig en Go Back To The Zoo.

Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag, the European Music Conference and Showcase Festival, vindt van 11 tot en met 14 januari 2012 plaats in Groningen. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals, actief in de live muziek. 's Avonds krijgt nieuw talent hier de kans om zich aan een publiek van internationale professionals en muziekliefhebbers te presenteren. Eurosonic is de etalage voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts en speelt zich af van 11 tot en met 13 januari in de Groningse binnenstad. Noorderslag is graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 14 januari 2012 in De Oosterpoort in Groningen.

Meer informatie is te vinden op de website van Eurosonic Noorderslag: www.eurosonic-noorderslag.nl.