Anne van Egmond ontvangt Radiobitches Oeuvre Award 2011

24-11-2011 @ 10:20

Vakjury kiest unaniem radiovrouw Anne van Egmond
Anne van Egmond ontvangt de RadioBitches Oeuvre Award 2011. Van Egmond krijgt de prijs omdat ze "één van de mooiste, zachtste en warmste stemmen van de Nederlandse radio heeft", aldus de jury van de RadioBitches Awards.

Anne ontvangt de RadioBitches Oeuvre Award tijdens de RadioBitches Awards uit handen van juryvoorzitter Tineke de Nooij. De awardshow, met optredens van onder meer Ellen ten Damme, Glennis Grace en Sarina wordt op 7 december gehouden in Studio 21 te Hilversum.

RadioBitches Oeuvre Award-winnares Anne van Egmond: "In 46 jaar tijd radio maken, mocht ik in 1988 de 'Oog pen en Oor'-prijs ontvangen en dan nu de RadioBitches Oeuvre Award: het is me een eer!"

Voorgaande jaren hebben Tineke de Nooij (2007), Jeanne Kooijmans (2008), Meta de Vries (2009) en Harmke Pijpers (2010) de RadioBitches Oeuvre Award ontvangen.

Biografie Anne van Egmond
Anne van Egmond begon haar radiocarrière in de jaren ’60 als lid van AVRO’s jeugdomroep Minjon. Daarna maakte zij jarenlang voor de KRO en AVRO radioprogramma’s. Naast haar radiowerk presenteerde zij ook op televisie allerlei spelletjes. Daarnaast presenteerde Anne ook een paar programma’s voor Teleac, waaronder ‘Wie schrijft die blijft’ (samen met Robert ten Brink). Sinds 1998 is Anne met het radioprogramma 'Egmond Binnen' op RTV Noord-Holland te horen. Naast dit succesvolle programma presenteert Van Egmond op zaterdag 'Anne'.

Stem op de beste radiovrouwen van 2011
Tot en met 30 november kan iedereen via de website www.radiobitches.nl zijn of haar stem uitbrengen op de genomineerde radiovrouwen in de volgende categorieën: RadioBitch 2011, BackstageBitch 2011, NewsBitch 2011 en TalentBitch 2011. Per categorie wint de genomineerde met de meeste stemmen de desbetreffende award.

RadioBitches Awards 2011

De studenten van V-Academy organiseren de RadioBitches Awards, dé awardshow voor de beste radiovrouwen van Nederland. V-Academy, onderdeel van V-Ventures en Vereniging Veronica, is dé kweekvijver voor jonge, veelbelovende mediatalenten. Kijk voor meer informatie op www.radiobitches.nl of www.v-academy.nl.