Goud voor Leo Blokhuis tijdens lancering nieuw Soundbook

23-11-2011 @ 08:10

21 November is het nieuwe Soundbook van Leo Blokhuis, 'The Sound Of The South', muzikaal gelanceerd. Tegelijk is de voorganger 'The Sound Of The Westcoast' bekroond met Goud voor de verkoop van meer dan 15.000 ex.

21 November werd het nieuwste Soundbook van Blokhuis, 'The Sound Of The South', muzikaal gepresenteerd. Optredens waren er onder andere van Huub Stapel, Tim Knol, Ricky Koole, The Souldiers, Beans & Fatback, J.W. Roy en de Britse zangeres Laura Vane. Begeleid door de band van Roel Spanjers vertolkten zij nummers die op een van de vier cd’s uit het Soundbook te horen zijn.

Voor 'The Sound Of The South' reisde Leo Blokhuis af naar het Amerikaanse zuiden. Daar ontstond uit de ontmoeting van blanke country en zwarte soul een uniek geluid. Voor de box verzamelde hij zijn mooiste southern songs, van bekende klassiekers tot onverwachte vondsten. Met nummers van Aretha Franklin, Otis Redding, Tina Turner, Elvis Presley, Dusty Springfield en vele anderen.
Voor 'The Sound Of The Westcoast', een hommage aan de muziek van de Amerikaanse westkust, ontving Blokhuis eerder al de Gouden Tulp. De prijs voor de beste non-fictie-uitgave.

Soundbook
The 'Sound Of The South' is het tweede Soundbook dat is ontstaan uit de samenwerking tussen Universal Music en Uitgeverij Ambo. De combinatie van een boek met vier cd’s zorgt voor een complete lees- en luisterervaring. Zo kan de lezer direct horen wat Blokhuis beschrijft.

Leo Blokhuis presenteert: 'The Sound Of The South', Where Soul And Country Meet 1961 – 1976 is een uitgave van uitgeverij Ambo en Universal Music, ISBN 978 90 263 2459 8, gebonden, geïllustreerd met vier cd’s, 176 blz., verkoopprijs € 39,95

http://www.leoblokhuis.nl/

https://twitter.com/#!/leoblokhuis