Het indrukwekkende debuut van Ed Sheeran

11-11-2011 @ 11:38

Het debuutalbum + van Ed Sheeran verschijnt op 18 november in Nederland. The A Team is de eerste single van het album en staat in de top 20 van de airplaychart en op de playlists van Radio 2, 3FM (ex megahit), Q-music, SkyRadio en diverse regionale stations.

In de UK is Ed Sheeran al een daverend succes waar The A Team uit het niets binnenkwam op #3 in de Britse singlecharts en maar liefst vier maanden in de Top 20 stond. Daarnaast is de single daar platina (600.000 singles verkocht) en heeft de video inmiddels bijna 15 miljoen views op YouTube.

Ook met zijn debuutalbum gaat het erg goed in de UK. + kwam op #1 binnen in de Britse albumcharts en was gelijk goud met 100.000 stuks verkocht. Inmiddels zijn er in de afgelopen twee maanden 300.000 albums verkocht en heeft het daarmee de platina status bereikt. + is het meest verkochte debuutalbum van een mannelijke Engelse artiest in de afgelopen 10 jaar.

Dinsdag 27 september was Ed Sheeran in Nederland voor een promodag, hij was in de ochtend te gast in de show van Giel Beelen op 3FM. Op 19 november zal Ed Sheeran een optreden verzorgen tijdens Crossing Border in Den Haag.

Ed Sheeran werd in maart 2011 getekend door Atlantic UK (Asylum). Met zijn soulvolle stem en gitaarliedjes is Ed Sheeran geen standaard singer-songwriter. Zijn liedjes zijn zowel geïnspireerd door de raps van Jay-Z als door het werk van Damien Rice. Ze gaan over de stad waar hij van houdt en de mensen die er wonen of vandaan komen.

Press Quotes:
A genuine and unaffected release from one of this year’s fastest rising stars” – Music Week, September 2011

Fresh-faced wunderkind aces his debut.” – Q Magazine, Oct 2011

Sheeran triumphs with old-school skills of narrative, conviction and melody” – Sunday Times, September 2011

Sheeran’s voice, alternating between soulful huskiness and stuttering sing-speak is a treat” – Saturday Telegraph, September 2011

full of character and copper-bottomed pop tunes” – Big Issue, September 2011

ED SHEERAN
Albumtitel: +
Release: 18-11-2011
www.edsheeran.com
https://twitter.com/#!/edsheeran