Nieuwe clubtour Kyteman Orchestra

09-11-2011 @ 19:52

Kyteman verovert podia opnieuw in 2012

Kyteman keert terug op het podium. Samen met het orkest waarmee Kyteman (Colin Benders) in 2009 het land op zijn kop zette, tourt hij in het voorjaar van 2012 weer langs de grote poppodia. Voordat de tour begint verschijnt het nieuwe album dat Benders gedurende 2011 samen met het orkest heeft opgenomen in zijn eigen Kytopia-studio.

Opeens was hij er. Kyteman verscheen in de Nederlandse muziek als een pop-up, en samen met zijn orkest veroverde hij de harten van heel Nederland. De eerste show in Tivoli de Helling in oktober 2008 verkocht in recordtempo uit en ook daarna speelde Benders met zijn orkest alleen voor uitverkochte zalen. Naast deze clubshows stond Kytemans Hiphop Orkest op Pinkpop, Lowlands, Rock Werchter en North Sea Jazz. Zelfs de Heineken Music Hall was tot de nok gevuld tijdens de laatste show in 2009.

Waar iedere andere artiest zonder omkijken verder zou zijn gegaan in dat succes, besloot Benders het anders te doen. Na het winnen van de Popprijs in 2009, een Edison, een Zilveren Harp, een 3FM Award voor Beste Groep en een platina status voor The Hermit Sessions moest het roer dus om.
In 2012 laat Benders Nederland zien wat hij voor ogen had toen hij die beslissing nam.
Wat hem beziggehouden heeft in die tijd van afwezigheid en wat hem ertoe zette door te gaan met zijn orkest is vastgelegd door Menna Laura Meijer in de documentaire Kyteman. Now What?! welke op 19 november in première gaat op het IDFA in Amsterdam.

Bezoekers van de nieuwe show kunnen rekenen op een meer sferische show, met nog meer samenspel tussen de muzikanten en Benders. De nieuwe show wordt geen all stars herhaling van de tracks van het eerste album; het publiek wordt uitgedaagd, verrast en meegenomen in de ontdekkingstocht die Benders zelf het afgelopen anderhalf jaar maakte.

Clubtour THE KYTEMAN ORCHESTRA
04 april   Tivoli - Utrecht
14 april   Oosterpoort - Groningen
19 april   013 - Tilburg
21 april   Limburgzaal - Heerlen
25 april   Paradiso - Amsterdam
28 april   AB – Brussel

Voorverkoop voor de shows in Nederland start 11 november 2011. Kijk voor meer informatie over kaartverkoop op de websites van de betreffende zalen.

Een allereerste preview vanuit de studio
Trailer documentaire Kyteman. Now What?!

Bezetting The Kyteman Orchestra
Colin Benders, Pax, Reazun, Omar Soulay en Blaxtar (mc’s), Bram Hakkens (drums), Frank Wienk (percussie), Dibbe van Laarhoven (bas), Niels Broos (toetsen), Pieter de Graaf (toetsen), Morris Kliphuis, Randell Heye, Patrick Votrain en Kobi Arditi (blazers), Rani Kumar, Camilla van der Kooij, Jonas Pap en Sietse van Gorkom (strijkers).

http://www.kyteman.nl/

http://twitter.com/#!/kytemania