Amsterdam Dance Event breidt zich uit

18-10-2011 @ 19:05

Veel nieuwe subprogramma's en extra locaties

Het Amsterdam Dance Event (ADE), dat van 19 tot en met 22 oktober op tal van locaties in Amsterdam plaatsvindt, is dit jaar breder en groter dan ooit. Met de toevoeging van ADE University, de uitbreiding van Music and Bits naar drie dagen, de bekendmaking van DJ Mag's Top 100 in Passenger Terminal Amsterdam, de verbreding van het Hard Dance Event en de steeds belangrijkere rol van het talentenprogramma ADE Next bestrijkt het evenement nu het complete spectrum van de internationale dance.

Het ADE verwelkomt deze week ruim 3.000 conferentie- en 130.000 festivalbezoekers uit meer dan 60 landen. Ruim 700 dj's treden op tijdens 200 events in het vier dagen durende festivalprogramma.

Dagprogramma
Gedurende de dag komt de crème de la crème van de internationale muziekindustrie samen op de conferentielocaties Felix Meritis, The Dylan Amsterdam en De Balie om zaken te doen, te netwerken en deel te nemen aan discussies over het reilen en zeilen binnen de elektronische muziekindustrie. Sprekers die het evenement zullen aandoen zijn onder zeer veel meer: Carl Cox (US), Sven Väth (DE), Armin van Buuren (NL) en Boy George (GB). Ook is dit jaar superster David Guetta (FR) aanwezig voor een exclusieve Q&A. Het conferentieprogramma gaat onder meer in op het succes van Nederlandse dj's en producers in het buitenland, internationale auteursrecht, nieuwe media, nieuwe verdienmodellen en algehele ontwikkelingen in deze sterk groeiende industrie.

Een aantal belangwekkende subprogramma's van ADE richt zich op specifieke doelgroepen binnen de dance:

Music and Bits: muziek & technologie
Het ADE-programma Music and Bits, dat zich richt op trends en ontwikkelingen in de online muziekwereld, is dit jaar uitgebreid naar drie dagen (19 – 21 oktober) en vindt plaats in De Balie. Sprekers zijn onder anderen Dave Haynes (Soundcloud), Chris Kaskie (Pitchfork), Scott Snibbe, Alex White (The Next Big Sound) en vertegenwoordigers van radiostation Boilerroom. Meer informatie is te vinden op: www.amsterdam-dance-event.nl/music-and-bits

ADE University: de muziekprofessionals van morgen
Nieuw dit jaar is ADE University: een programma dat specifiek is opgezet voor studenten. Doel is dat deze muziekprofessionals van morgen zich laten inspireren door aansprekende personen uit de cultuursector. Van 19 tot en met 21 oktober geven onder anderen Kluun, Afrojack en Nalden lezingen in de Smirnoff Nightlife Exchange Area op het Leidseplein.

Hard Dance Event: een conferentie voor de hardere muziekstijlen
Het Hard Dance Event (20 oktober) is een conferentie die zich speciaal richt op de hardere muziekstijlen binnen de elektronische muziekscene. Onderwerpen die aan bod komen, gaan onder andere over kruisbestuiving tussen muziekgenres, de vooruitstrevende manier waarop communities zich binnen deze scene ontwikkelen en hoe deze scene zich in Amerika ontwikkelt. Tijdens de vorige editie kwamen ruim 600 deelnemers vanuit 19 landen samen. Meer informatie is te vinden op:
www.amsterdam-dance-event.nl/hde

ADE Next: platform voor nieuw talent
ADE Next is sinds zeven jaar het speciale programma voor nieuw talent. Tijdens deze dag (22 oktober) komen opkomende dj's en producers in aanraking met media, artiesten en relevante personen uit de muziekindustrie. Aan de hand van een programma vol workshops, demosessies en verschillende Q&A's biedt het ADE hen een springplank in hun carrière. Meer informatie is te vinden op: www.amsterdam-dance-event.nl/ade-next

Avondprogramma
Het festivalprogramma van ADE biedt als grootste clubfestival ter wereld een dwarsdoorsnede van alles wat met elektronische muziek te maken heeft. Op een recordaantal van 52 verschillende locaties vinden ruim 200 evenementen plaats, waarbij meer dan 700 dj's en producers optreden.

Top 100 DJ Awards: de meest prestigieuze dance awards
De uitreiking van de prestigieuze Top 100 DJ Awards vindt dit jaar voor het eerst tijdens het ADE plaats. De spectaculaire avond, 20 oktober in de Passenger Terminal Amsterdam, heeft een indrukwekkende line-up, onder meer Armin van Buuren, David Guetta, Fedde le Grand en Markus Schulz treden op. Hoogtepunt is de bekendmaking van de #1 DJ van de wereld (in 2010: Armin van Buuren).

Het Amsterdam Dance Event vindt plaats van 19 tot en met 22 oktober en wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma.

www.amsterdam-dance-event.nl