Bestel Mar alleen boven 16 jaar

15-10-2011 @ 20:48

Jongeren en alcohol. Een actueel vraagstuk binnen onze samenleving en zeker ook in Limburg. De gemeente Horst aan de Maas startte als kartrekker van het districtelijk jongeren en alcoholproject samen met diverse partijen zelfs een campagne onder het motto Lekker Friz! en daar haakt Rowwen Hèze nu bij aan. Tijdens de jaarlijkse Slotconcerten op 4 en 5 november is er speciale aandacht voor deze campagne.

De Slotconcertorganisatie heeft samen met de gemeente en andere specialisten de spelregels rondom alcoholgebruik tijdens het grote evenement verder aangescherpt. Alle Slotconcertbezoekers van 16 jaar en ouder krijgen een polsbandje waarmee ze voor barpersoneel snel zijn te herkennen. Op deze polsbandjes staat uiteraard de campagneslogan Lekker Friz!. Bij de ingang kan om legitimatie worden gevraagd en er zijn ID swipers om zo snel de leeftijd van bezoekers te kunnen checken.

In de tent is er toezicht op de 16 jaar handhaving, maar ook op andere eventuele onregelmatigheden met betrekking tot het alcoholgebruik. Jongeren die drankjes door anderen laten bestellen, ouderen die drank doorgeven aan jongeren, alles wordt in de gaten gehouden. Na een waarschuwing wordt bij herhaling zonder pardon een tentverbod opgelegd.

Het Slotconcert van zaterdag 5 november is uitverkocht, maar voor vrijdag 4 november en de familiezondag Zondag in 't Zuiden zijn nog kaarten beschikbaar.

Voorverkoopadressen en andere praktische zaken zijn te vinden op www.slotconcertamerica.nl .