30-Jarig jubileum Wibi Soerjadi wordt gevierd met album Wibi

12-10-2011 @ 23:11

Vrijdag 21 oktober 2011 zal het nieuwe album van Wibi Soerjadi uitkomen getiteld “Wibi”.
Wibi Soerjadi gaf vele concerten in gerenommeerde zalen in binnen- en buitenland waaronder Concertgebouw Amsterdam, Musik Verein en Konzerthaus in Wenen, Musikhalle Hamburg, Valencia, Verona, Berlijn, Beijing, Guan Zhou en de Grote Zaal van Carnegie Hall te New York.
Hij concerteerde met vele toonaangevende orkesten waaronder het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Orquesta de Valencia, Orquesta Simfonica Ciudad de Oviedo, het Tchaikovsky Symphony Orchestra Moscow, het Leipzig Gewandhaus Orkest en het London Philharmonic Orchestra.

Al zijn CD’s en DVD’s zijn meervoudig bekroond met goud en platina wat een unicum is in de klassieke muziek.

Op de nieuwe CD “Wibi” staat de unieke en gehele negendelige composite  ‘Amor & Psyche’ (ook bekend van de TV serie ‘Onder Wibi’s Vleugels’) welke Wibi schreef tijdens zijn periode van gehoorverlies. Wibi over dit unieke stuk; “Amor & Psyche is een compositie voor pianosolo gebaseerd op de eeuwenoude liefdesmythologie uit de Metamorfosen van Apuleius. Ik heb het werk geschreven gedurende mijn periode van tijdelijk gehoorverlies. Door het gemis aan muziek, harmonie en positieve belevingen kon ik veel van mijn kwetsbaarheden kwijt in het componeren van dit werk. Het is een verhaal over een onmogelijke liefde, ontwikkeling van het bewustzijn en onvoorstelbare ontberingen die een mens (Psyche) moet verdragen”.

Daarnaast bevat de CD Wibi’s eigen bewerkingen van Mozart’s ‘Adagio’ from Concerto no. 23 in A KV 488, Beethoven’s ‘Adagio un poco mosso’ from Concerto no. 5 opus 73, Wibi’s eigen compositie ‘Stige (Styx)’ en als afsluiting ’Galop’ (Canter) from ‘The Spirit of Sunrise’ (gecomponeerd voor de Olympische dressuur van Imke Schellekens-Bartels).

De CD is een waar meesterwerk geworden en volgens de meester zelf “zijn mooiste cd tot nu toe”.

http://www.soerjadi.com/