Surfrockers del-Toros gaan samenwerking aan met surfmerk mXr

20-09-2011 @ 22:01

De Alkmaarse surfrockers del-Toros zijn een samenwerking aangegaan met het nieuwe Nederlandse windsurfmerk mXr. Speciaal voor dit nieuwe merk hebben zij het nummer Fifty Knots geschreven. Dit nummer wordt uitgebracht via Undertow-Recordings en gedistribueerd door Sonic Rendezvous als gelimiteerde 7’’ single op gekleurd oranje vinyl in de eerste week van oktober.
Deze single zal, naast dat hij natuurlijk via de normale kanalen te koop zal zijn, ook weggegeven worden aan klanten van mXr bij aankoop van  hun producten zolang als de voorraad strekt.

Del-Toros zijn zeer verheugd met deze samenwerking. Gitarist Guido Bruin: “Toen de mensen van mXr ons benaderden met de vraag of we een thema song voor hun merk wilden schrijven, voelde ik de muziek al opkomen. Ze  zijn zo enthousiast over hun radicale ontwerpen en ze willen de eersten zijn die de 50 knopen grens overschrijden. Een van de oprichters is die grens al een keer overgegaan, dus het is een reëel doel. Ik kon me helemaal voorstellen wat dat voor gevoel zou zijn en met die gedachte schreef ik de tekst van Fifty Knots. Het is een uitdagende, luide en snelle song geworden die ook alle elementen van onze muziek bevat. Surf, punk en hardrock

De single is geproduceerd door Theo van Rock (Henry Rollins, Urban Dance Squad, Ween) en Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock) en opgenomen in de Bootleg Studios in Eindhoven. Het is de eerste release na hun zeer goed ontvangen debuut EP uit 2010.

www.del-Toros.com
www.myspace.com/del-Toros
http://garagepunk.ning.com/profile/delToros
www.last.fm/music/Del-Toros

del-Toros on tour:
24 september, Peppel, Zeist, w/Peter Pan Speedrock
08 oktober Parkhof On Tour Festival, Hal 25, Alkmaar
05 november, Kafee 'T Hof, Middelburg
06 november, Plock, Volkel
09 november, Winston Kingdom, Amsterdam, w/The Turbo AC's
20 november, Patronaat, Haarlem, w/Black Stone Cherry
26 november, OJC de Roos, Deurne

www.undertow-recordings.com

bandfoto: Jesse Kraal