ANE BRUN It All Starts With One

19-09-2011 @ 22:55

Op 19 september is het nieuwe en vierde studioalbum van Ane Brun, It All Starts With One bij V2 Records uitgebracht. Voor It All Starts With One, dat in haar eigen stad Stockholm werd opgenomen met producer Tobias Fröberg, is Ane de samenwerking aangegaan met Peter Morén (Peter, Björn & John), José Gonzáles en First Aid Kid. Het album stond eigenlijk gepland voor 2010, maar werd uitgesteld nadat Peter Gabriel en Ani Difranco haar vroegen mee te gaan op tournee.
Het is inmiddels alweer zeven jaar geleden dat Ane Brun voor het eerst voet op Nederlandse bodem zette. Haar allereerste optreden was tijdens het Eurosonic Festival in Groningen waar ze een huiskamerconcert gaf en diezelfde avond een indrukwekkend optreden in het Grand Theatre. Sindsdien wist de singer-songwriter in ons land een grote schare fans op te bouwen. Ane tourde met grote regelmaat langs het Nederlandse clubcircuit (met als hoogtepunt een optreden in een uitverkochte grote zaal van Paradiso in 2008) en stond op verschillende festivals (Lowlands, Naked Song, Crossing Border).

Haar jarenlange ervaring heeft zijn vruchten afgeworpen want It All Starts With One is een prachtig album geworden. De liedjes zijn wederom van een kwaliteit die we inmiddels van Ane Brun gewend zijn. Maar wat vooral opvalt is de productie van het album. Bij iedere luisterbeurt ontdek je weer iets nieuws. Het album verschijnt als jewelcase (10 nummers) en als 2CD in deluxe digipack met op de bonus CD acht andere nummers. Het is ook nog de bedoeling dat het album op 2LP verschijnt maar daar zijn op dit moment is nog niet duidelijk wanneer.
12 sep was Ane te gast bij DWDD
18 oktober concert in De Melkweg (The Max-> UITVERKOCHT

ANE BRUN It All Starts With One
Bestelnr CD: VVNL22412
genre: singer songwriter
label: V2 Benelux
release: 19/09/2011

http://it-all-starts-with-one.com/