Chris Peeters: My Name Is Chris

12-09-2011 @ 12:33

My name is Chris, my folks did the best they could” zingt Chris Peeters met een knipoog in de titelsong van haar debuutalbum My Name Is Chris. Hiermee zet ze meteen de toon voor een album vol met een beetje gekke, ontroerende liedjes, waar overal een glimlach in doorklinkt. Op haar album combineert ze luchtige swing met een spicy, stuwende pop sound. Haar voorliefde voor een eerlijke en intuïtieve benadering van muziek vertaalt ze bij het opnemen van haar album door het hele album live met de band vast te leggen.

Dinsdag 13 september zal ze vanaf 20u met een live optreden haar album presenteren in Heidegger, te Rotterdam (Grotekerkplein 70). 

My Name Is Chris bevat 13 liedjes met in ieder haar originele kijk op alledaagse dingen. Alle liedjes hebben een luchtigheid, vrolijkheid in zich; óók degene die pijn beschrijven. In You Let Me Down laat ze bijvoorbeeld horen dat melancholische pijn ook een hele mooie kant kan hebben. In Chris’ Blues stelt ze zich in feite aan je voor met haar motto ‘A Little Strange is Good ’, en haar liefde voor dansen komt goed naar voren in het swingende It’s Love. Stilistische iconen als Marlene Dietrich, Fred Astaire en Audrey Hepburn inspireerden haar tot het maken van Suit, een ode aan hun tijdloze stijl. De Franse track La Valse des Lilas toont haar verbondenheid met deze taal – ze zat eerder al in een band waarin ze louter Franse nummers zong. Op deze manier komt ze in elk nummer weer met een stukje van zichzelf, wat het album tot een klein, intrigerend dagboekje maakt!
Chris groeide op met jazz. Zangeressen zoals Anita O’Day, Madeleine Peyroux, Billie Holiday en Blossom Dearie zijn haar voorbeelden. Afgestudeerd in de richting jazz zang aan het Rotterdams Conservatorium, vervolgt ze eigenzinnig haar weg als vocalist en songwriter. IJzersterke timing en loepzuivere melodieën zijn haar handelsmerk.
Voor dit album bundelde ze haar krachten met producer Dennis Kolen (Wyatt, Stefan Schill) en mixer Huub Reijnders (Bløf, Giovanca, Valerius). Met subtiele, warme vertolkingen brengt ze het publiek in vervoering. Inmiddels heeft Chris zich ontpopt tot muzikant met een geheel eigen geluid en visie.
Chris Peeters zong op jazzfestivals in Costa Mesa (USA), Breda, Frankfurt (D), Wageningen, Eindhoven, Den Bosch, Praag (CZ) en North Sea Jazz Den Haag. Afgelopen juni won ze de Japanse ‘Kobe Jazz Award’ en ze speelt nu in oktober op het ‘Kobe Jazz Street Festival’.

http://www.chrispeeters.nl

Chris Peeters: My Name Is Chris
release: 13-09-2011
distr.: coast company