Within Temptation treedt op op Filmfestival

30-08-2011 @ 20:02

In aanwezigheid van cast en crew zal op donderdagmiddag 22 september tijdens het 31ste Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg te Utrecht de nieuwe film van Paul Ruven, Me and Mr Jones on Natalee Island, in première gaan. Voorafgaand geeft Nederlands internationaal meest succesvolle rockband Within Temptation een uniek optreden met onder andere de titelsong van de premièrefilm. Tevens zal hun eigen filmtrilogie van The Unforgiving in première gaan.
De hoofdrollen worden gespeeld door Hanna Verboom (Bennie Stout, TV-series De co-assistent, Feuten) en Robert de Hoog (Nova Zembla, Skin, Schemer).

Voor de film is muziek gebruikt van Within Temptation's nieuwe album The Unforgiving. De titelsong Where is the Edge en de ballad Lost leken bijna geschreven voor de film. Paul Ruven: "Het leek wel of ze het shockerende einde van de film kenden!" De  video van de titelsong van de film Where is the Edge is reeds meer dan 600.000 keer op Youtube bekeken.

Within Temptation presenteert drie korte films op het festival die gebaseerd zijn op de verhaallijnen uit een comicserie die de band wereldwijd zal uitbrengen. Deze comic diende eveneens als basis voor het gelijknamige conceptalbum The Unforgiving dat eind maart verscheen. De films zijn geregisseerd door Joeri Holsheimer.

In Me and Mr Jones on Natalee Island gaat undercoverjournalist Remi, vijf jaar na de verdwijning van Natalee Holloway, op zoek naar haar voor het populaire misdaadprogramma van zijn vader: Crimescene. Zijn partner in crime is Eva, een callgirl die ernstig ziek is en nog maar kort te leven heeft.  Hij probeert een doorbraak te forceren door bij Joran van der Sloot in te breken. Dat is het begin van een reeks schokkende gebeurtenissen met fatale gevolgen...