Hind en Hugo Metsers jr. bekennen kleur in Crosspop theatertour

30-08-2011 @ 09:31

Zangeres Hind reist de komende periode, van oktober tot en met haar verjaardag op 3 december door Nederland met haar nieuwe theatertour ‘Hind Crosspop’. De eindregie is in handen van Hugo Metsers jr., steeds vaker in beeld als regisseur en acteercoach.

De bijna 27-jarige zangeres is niet meer het ' 17-jarige meisje van Idols' of 'de enige Nederlandse Fado zangeres' maar een veelzijdige volwassen muzikant. Hind's show staat letterlijk als een huis met Crosspop als fundament. Een huis op een wereldplek, met een zeer verfijnde architect genaamd Hugo Metsers jr.
Niet alleen de nieuwe vederlichte verschijning van Hind is spectaculair, in de ruim 20 liedjes die zij ten gehore brengt komen belangrijke persoonlijke ontwikkelingen aan bod. De mystiek waarmee Hind zich omringt, niet alleen met haar zang, maar ook de danschoreografie maakt haar act uitzonderlijk intiem. Hind vertaalt met haar Crosspop liedjes moeiteloos de thema’s uit haar leven. Ze schetst voornamelijk het NU. De show toont een positieve, doortastende en wat filosofische Hind; “Mensen dromen van bestaande dingen en vragen waarom? Ik droom van niet bestaande dingen en vraag waarom niet?” aldus de zangeres.  

Hugo Metsers jr., bij het grote publiek bekend als acteur in diverse speelfilms en tv-series. De laatste jaren ontwikkelt hij zich tot een veelgevraagd acteercoach en regisseur. Voor Metsers is de muzikale tour van Hind niet zijn debuut als theaterregisseur. Eerder regisseerde hij verschillende cabaretiers, het skatedance-spektakel ISH van Marco Gerris en de jongerenvoorstelling Daggoedays van theatercollectief rZpkt. In 2012 komt zijn eerste langspeelfilm uit, 'Lacrimosa'.
Hugo over zijn samenwerking met Hind; "Ik was meteen enthousiast toen Hind me vroeg de show met haar te regisseren, we hebben veel overeenkomsten. De veelzijdigheid, het feit dat we geen van beiden echt in een hokje passen. Het Crosspop-concept dat Hind met haar management heeft bedacht heeft alle ingrediënten  die je nodig hebt op een podium. Het is zeer muzikaal en intiem met een filosofisch tintje. Hind neemt met haar muziek en choreografie elke vorm van vooringenomenheid weg en zet  een realistisch beeld van haarzelf en haar kijk op de wereld neer, om daar de eindregie van te doen is voor mij de grootste uitdaging.

Wat is Crosspop?
Hind’s Crosspop is popmuziek in de basis met lichte invloeden van andere muziekgenres. Het kenmerkt zich door Hind’s eigen geschreven nummers die in samenwerking met een van de grootste pop producenten in Europa Mr. Steve Power (producer van de 5 hitalbums van Robbie Williams waar hij er 57 miljoen van verkocht) zijn ontstaan De liedjes zijn letterlijk crossovers van pop en andere muziekstijlen. Hind; “Na acht jaar verschillende muziekstijlen te hebben gezongen wilde ik mijn eigen stijl dieper ontwikkelen en het is Crosspop geworden."

Crosspop Jam in Amsterdam
De Crosspop Jam is sinds maart 2011 elke laatste zondag van de maand live te beluisteren in Amsterdam waar Hind elke vier weken verschillende nationale en internationale muzikanten ontvangt op haar eigen podium en ze uitdaagt om Crosspop te zingen/spelen. Per eind oktober verhuist de zogeheten Crosspop Jam naar the Little Buddah Bar in de hoofdstad. De Crosspop Jam’s zijn voor iedereen toegankelijk. Meld je aan via Facebook om op de hoogte gehouden te worden.

https://www.facebook.com/hindlaroussi

Twitter: www.twitter.com/hindlaroussi