Introducing Xandro Leima

25-08-2011 @ 21:15

Wie latinpop zegt, zegt Xandro Leima. Een artiest met een grote internationale podiumervaring. Een artiest die zijn publiek met zwoele Spaanse songs en opzwepende latin ritmes weet te raken. Xandro is een showman pur sang die zich op het podium meer thuis voelt dan waar dan ook. Xandro leeft, is, en ademt Latin muziek. Zijn officiële naam is Alejandro Fernández Pérez de Lema alleend at al klinkt als muziek in de oren. De Spaanse popzanger startte zijn professionele carrière in 1995 als lid van het popduo Romanze waar hij 6 jaar deel van uitmaakte. Zijn live ervaring heeft hij met name opgedaan als zanger van het prestigieuze Spaanse orkest Brittania waarmee hij 4 jaar lang door Spanje toerde.

In 2004 nam Xandro Leima zijn eerste solo album "Cerca de ti" op, gevolgd door "Jamas es tarde", dit album werd geproduceerd door de bekende Spaanse producer en componist Chema Purón.

 Zijn derde album "Desesperadamente" stamt uit 2007 en nam Xandro op in Miami. Een album met prachtige songs, vol liefde en gevoel maar ook met spetterende latin songs dat dicht bij hem zelf staat.
Xandro Leima is een veelzijdige muzikant die niet alleen veel van zijn eigen werk schrijft, maar ook voor anderen, zoals “Dame tu veneno” voor Jody Bernal.

In de zomer van 2008 bracht Xandro Leima voor de eerste keer een bezoek aan Nederland waar hij het voorprogramma van Belle Perez verzorgde. Vanaf 2011 ligt de focus van Xandro bij het veroveren van het Nederlandse en Belgische publiek en heeft Xandro het Spaanse Murcia inmiddels verruilt voor Rotterdam.

De swingende eerste single van Xandro Leima in de Benelux was “Margarita”. Jose Luis Morin (winnaar van drie Latin muziek grammy´s) tekende voor de compositie en productie. DJ Cuzco, specialist in het latin house genre en bekend van de Frank010 feesten in de Rotterdamse cruiseterminal maakte de clubremix van “Margarita” onder de naam Xandro Leima vs Cuzco.
Het nieuwe album "Persiguiendo un sueno" ("Following a dream") verscheen onlangs, en bevat een combinatie van toegankelijke latin popsongs van zowel Nederlandse als Spaanse componisten.

concert:
07-09-2011: Rotterdam - Casino - Ladiesnight

single: Xandro Leima duet with Danielle Mulder - Complices
album: Persiguiendo un sueno
label: blue 1 music
release: 15-08-2011
distr.: heartselling

http://www.xandroleima.com/