Nieuwe single Dotan op You Tube al veel bekeken

24-08-2011 @ 09:54

De nieuwe single van Dotan is voor Nederlandse begrippen op YouTube al een hit. In twee weken tijd is de videoclip van ‘Where We Belong’ al meer dan 100.000 keer bekeken. Daarmee was hij afgelopen maand de meest bekeken Nederlandse muzikant op YouTube. Niet alleen in Nederland doet de video het goed, van de 100.000 views komt er ook een flink aantal uit o.a. Canada, Marokko en Israël.

Dotan is een samenwerking met Amnesty aangegaan. ‘Where We Belong’ gaat over het uitdragen van je eigen verhaal en op dat verhaal zijn de hoofdpersonen uit de videoclip ook uitgezocht. Voor hun verhalen, kun je hier klikken. Als je daarna op ‘our stories’ kijkt, kun je jouw eigen verhaal toevoegen. Wat is jouw doel? Waar hoor jij thuis? Dotan over de samenwerking: “Ik ben erg vereerd en trots op de samenwerking met Amnesty. Zij doen wereldwijd belangrijk werk, het is fijn dat ik hier op deze manier mijn steentje aan kan bijdragen.

"Het is fantastisch dat Dotan zich verbonden voelt met de strijd tegen onrecht in de wereld, en dat zoveel mensen door hem geïnspireerd worden. Met 'Where We Belong' laat Dotan zien dat ieder mens een eigen, veilige plek nodig heeft om een waardig leven te kunnen leiden. Amnesty International voert een campagne tegen gedwongen huisuitzettingen in sloppenwijken. Jaarlijks worden daar twee miljoen mensen onwettig uit hun huis gezet. Amnesty wil, samen met mensen als Dotan en zijn fans, de machteloosheid van de bewoners tegenover deze schending van mensenrechten doorbreken." Aldus Eduard Nazarski, directeur Amnesty International Nederland.

In het najaar start Dotan met de Serious Talent presenteert Dream Parade clubtour. Hij doet onder andere De Effenaar, ’t Paard en Paradiso aan.  
check agenda

www.dotanmusic.com