Justice album in oktober

11-08-2011 @ 21:05

Op 21 oktober verschijnt het nieuwe studioalbum Audio, Video, Disco van het Franse electroduo Justice. Audio, Video, Disco is de langverwachte opvolger van hun in 2007 verschenen debuutalbum .  De eerste single van het nieuwe album is de track Civilization die onlangs werd gebruikt als leadtrack voor de All Adidas Global Brand campagne, de grootste in de geschiedenis van Adidas.

Het album Audio, Video, Disco is geproduceerd in de eigen studio van het duo. Het album wordt grotendeels gekenmerkt door het elektronische geluid dat wij van Justice gewend zijn, maar met een progressiever rocktintje. Alle instrumenten die op het album te horen zijn hebben Xavier en Gaspard zelf ingespeeld. Aangezien ze het bespelen van enkele instrumenten nog niet beheersten hebben ze dit zichzelf in korte tijd moeten aanleren. Op het album zijn verschillende samenwerkingen te horen. Morgan Phalen van de NY rockers Diamond Nights doet mee op de tracks On’n’On en Newlands, Vincenzi Vendetta van de Australische band Midnight Juggernauts op de track Ohio en de uit Engeland afkomstige popzangeres Ali Love op de eerste single Civilization.

Justice bestaat uit de Fransmannen Xavier de Rosnay en Gaspard Augé en is in Nederland bekend van de hits D.A.N.C.E, We Are Your Friends en DVNO. Wereldwijd verkochten ze meer dan een miljoen singles en ook het eerste album, , werd een groot succes. Tussen 2007 en 2009 dansten meer dan een miljoen mensen onder hun lichtgevende kruis tijdens twee wereldtours. Deze tournees resulteerden in de live documentaire A Cross The Universe die in 2008 op DVD verschenen is. Justice heeft een Grammy in de categorie ‘Best Remix’ gewonnen voor hun remix van Electric Feel van MGMT en twee MTV Awards voor We Are Your Friends en D.A.N.C.E, beiden in de categorie ‘Best Video’.

Bekijk hier de video van Civilization .

PRESS QUOTES
At the forefront of a new school of electronic music.NEW YORK TIMES

“Justice keeps it fresh with dramatic buildups, climaxes, and breakdowns – a DJ’s wet dream.” BUST

The aural equivalent of crack: Once you hear it, you simply must hear it again and again and again.VILLAGE VOICE
 
JUSTICE
Albumtitel: Audio, Video, Disco
Releasedatum: 21-10-2011
label: warner music
http://www.facebook.com/etjusticepourtous