De nieuwe single van Ronald Reinders: Door jou

01-08-2011 @ 21:59

Na de single “De zon“ van de zomer van 2010 komt Ronald Reinders met zijn band met een waardige opvolger getiteld “Door jou”. Het nummer is een prettig in het gehoor liggend liedje met een gevoelige tekst en een sfeer die melancholie opwekt. Het liedje pakt je en laat je niet zo snel meer los. Bij het nummer is een clip gemaakt die de sfeer van het liedje op een bijzondere manier versterkt.

Ronald Reinders is een muzikant die vooral bekend is in het covercircuit. Met zijn huidige band Energy! speelt de zanger/gitarist door het hele land. Het schrijven van eigen liedjes in de Nederlandse taal en het uitbrengen daarvan is voor Ronald Reinders niet nieuw.
    
Vanaf zijn 19e jaar kiest Ronald volledig voor een muziekcarrière en wordt hij toegelaten tot het conservatorium. Hij studeert lichte muziek/elektrische gitaar. In die tijd heeft hij al een bandje met eigen muziek. Dit slaat zo aan dat de band Eigen Wijs een contract krijgt aangeboden. Dit leidt tot het uitbrengen van 2 singles. 

Ook voor solo- en duo-doeleinden schrijft Ronald liedjes. In 1998 wint hij een wedstrijd uitgeschreven door de stichting KEI (eerstejaars introductie Groningen). Hij komt sterk in de publiciteit door het verschijnen van een CD waar zijn winnende liedje op staat. Het schrijven van eigen liedjes leidt in 1999 tot het behalen van een finaleplek op het Noord Nederlands Liedjesfestival in de Oosterpoort. Hij neemt daarna een solo-CD op. 
Na het uiteenvallen van Eigen Wijs, richt Ronald een eigen band op. Dit trio speelde in het begin alleen covers. Voor dit trio schrijft Ronald nummers waarvan er enkele worden opgenomen. 
In 2001 wordt Ronald lid van de The Full Minties tot 2003 en stapt over naar de coverband Springen! En in 2006 wordt hij gevraagd voor de coverband Energy! Een aantal solo singles komen uit, zoals in 2008 “Met wie ik vrij”, in 2009 gevolgd door “Prima weertje” en in 2010 “De Zon”.
In juli 2011 tekent Ronald een contract bij Marista Records. De eerste single via hen is “Door jou”. 

Ronald Reinders: gitaar en zang, Rob Ahlers: drums en zang, Titus Steegstra: basgitaar en zang, Aafke Zuidersma: zang.

Artiest: Ronald Reinders
titel: Door jou
Bestelnr CDS:     MCD 8714
genre:     Nederlandstalig
Label:     Marista
Release: 15-07-2011

Website:     www.ronaldreinders.nl

downloadlink Door Jou