Nieuwe videoclip 'Time' van Rigby enorme internethit!

29-07-2011 @ 17:05

Afgelopen dinsdagavond 26 juli presenteerde Rigby de nieuwe videoclip online. Het is een clip bij het nummer ‘Time’ van het 2e album “Solid Ground“ en gemaakt omdat er vanuit het publiek zo ontzettend veel vraag naar dit nummer is, zeker als mensen de band dit live hadden zien spelen.

Frontman Christon Koosterboer zei hierover tegen 3FM dj Domien Verschuren: “ Elke keer als we dit nummer live spelen, staat de hele tent op zijn kop! We dachten, hier moeten we toch echt wat mee doen.
De band bedacht zelf het idee om een clip te maken binnen 3 dagen op 40 verschillende locaties in het land!
Via Twitter werden fans op de hoogte gehouden van waar de band zich exact bevond en mensen die een figurantenrol in de clip wilden, wisten zo waar ze ze zich moesten melden.
De slotscene is opgenomen op, het inmiddels bij de band erg geliefde, Texel.

Op Texel kwamen honderden mensen af op de oproep van de band om te figureren in het laatste shot en op nog een aantal bijzonder locaties werden de laatste scenes voor de clip gedraaid.
Ook cabaretier Jochem Myjer levert een erg leuke bijdrage aan de clip.
Zo werd alleen het opnemen van de clip al een onderneming die maar weinig mensen ontging en door verschillende media gevolgd werd.

Inmiddels is de video binnen 3 dagen al meer dan 13.000 keer bekeken en staat zelfs op de voorpagina van Youtube als meest bekeken video.

Veel gehoord commentaar is “deze clip verveelt nooit, je blijft maar kijken, zoveel is er elke keer weer te zien

Christon Kloosterboer: “Dit is echt waanzinnig! We hadden gehoopt dat we onze fans een dienst zouden bewijzen door deze clip te maken maar hadden nooit kunnen bedenken dat het zo’n enorme hit zou zijn. We checken met de band meerdere keren per dag hoe het aantal views oploopt en kunnen het elke keer nauwelijks geloven! Inmiddels heeft 3FM de single al een paar keer gedraaid en ik kan je zeggen dat hij ook op radio ontzettend lekker klinkt! haha..."

http://www.rigbymusic.nl/

clip

download link album