Alle dagen zon, een zomerhit tegen de (regen)stroom in?

21-07-2011 @ 10:07

Wie brengt er nou midden in de zomer een single uit, zonder enige steun van een muzieklabel, met als titel “Alle dagen zon”, terwijl de regen met bakken uit de lucht valt? Precies dat deed de Amsterdamse “singer-songwriter band” De Hoek. Geheel in de traditie van de singer-songwriters, zwemt De Hoek tegen de stroom in. Die zwemtocht gaat van lokale radio naar lokale radio. “Eigenlijk kwam die regen van de afgelopen tijd wel goed uit”, aldus Mizza Hendrix, een van de zangers van De Hoek, “want dan konden we lekker rustig het internet afstruinen op zoek naar contact gegevens van lokale radio’s”.

De Hoek benaderde maar liefst 400 lokale en regionale radio stations, wat ze in menig dorp en regio de “tip van de week” status opleverde. “Het begint en eindigt natuurlijk met het liedje zelf: Alle dagen zon kan een hit worden, dat horen we van alle kanten”, aldus de enthousiaste zanger, “en er is een oude muziekwet, die zegt dat je in Nederland een hit opbouwt via de lokale radio’s.

Muziekjournalist Swie Tio (o.a. muziekblad OOR) schreef het volgende over Alle dagen zon: “Na één keer luisteren zeg ik al: dit is een hit! Wat een lekker nummer. Ongekunsteld zonneminnend, maar toch niet te zoetsappig, dankzij de kekke scheurgitaar en het altijd raak rollende Hammondorgel."

Overigens brengt De Hoek over zes weken de single gewoon weer opnieuw uit, want het werkt nou eenmaal beter als er mensen in Nederland zijn als je liedje op de lokale radio is.

Optredens De Hoek:
21-07 Oba (songwriters Guild Live on Amsterdam Fm) Amsterdam,
24-07 Caf-vino Amsterdam,
14-08 Caf-vino Amsterdam,
20-08 Magneet Festival (Paradiso tent) Amsterdam,
21-08 Coffee Company Middenweg Amsterdam

www.alledagenzon.nl
http://twitter.com/#!/alledagenzon