Marten de Paepe en BMG sluiten meerjarige publishingovereenkomst

21-07-2011 @ 09:54

BMG Rights Management en singer-songwriter Marten de Paepe sluiten meerjarige publishing-deal

Muziekuitgever BMG, die naast uitgaverechten ook master- en SENA rechten beheert en Marten de Paepe gaan een exclusieve samenwerking aan voor de komende jaren. Eerder werkten ze al samen aan een bijzondere cover van een liedje van Roy Orbison. Marten maakte deze op verzoek van BMG en Barbara Orbison.

Marten de Paepe timmert al jaren aan de weg als muzikant. Hoogtepunten waren optredens in Paradiso, Melkweg, Tivoli en de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Hij deed diverse voorprogramma’s zoals voor o.a. Joan as Policewoman en stond in 2010 op Lowlands. Zijn folky stijl is moeilijk te vergelijken met die van anderen, maar hier en daar knipoogt hij naar zijn jeugdhelden Nick Drake en Neil Young.

In 2010 duikt hij de studio in met Frans Hagenaars (producer van o.a. Johan, Daryll-Ann, Moss) en het nieuwe album ‘Boskoop’ is hiervan het resultaat. De titel verwijst naar een optreden in een kas in Boskoop. Voor Marten de Paepe een symbool voor het harde werk in het prille begin van zijn muziekcarrière. V2 Records zal het album op 12 september uitbrengen. Marten presenteert zijn album op 10 september in Ekko in Utrecht. Vanaf het najaar tourt Marten de Paepe met band door het land.

Marten de Paepe
over de samenwerking: "De overeenkomst met BMG is een hoogtepunt voor mij als muzikant. Als je liedjes schrijft weet je van te voren nooit precies wat er mee gaat gebeuren. Dat ze nu in handen zijn van een uitgever die er met liefde mee aan de slag gaat, had ik een tijd geleden nog niet durven hopen. Ik kijk samen met BMG erg uit naar de release van mijn nieuwe album Boskoop op 12 september. Op een goede toekomst!"

Frank Bruens
(Managing Director) en Maaike Vonk (Manager Creative en Marketing) van BMG: “We zijn blij dat we ons lokale roster verder uit kunnen bouwen met Marten. We zien hem als een oprechte en authentieke artiest en verwachten dat we samen met Marten en V2 mooie resultaten kunnen behalen.

http://www.martendepaepe.com
https://www.facebook.com/people/Marten-de-Paepe/1381710534
www.bmg.com
www.facebook.com/bmgbenelux