Anton Corbijn : Geen Stil Leven

04-07-2011 @ 11:33

In de film Anton Corbijn - Geen Stil Leven zien we Anton Corbijn in de tijd nog voordat hij speelfilms regisseerde. Een aantal muzikanten praten over hun band met Corbijn. Eén van hen is U2-zanger Bono, met wie Corbijn al vanaf begin jaren '80 samenwerkt: ‘He made us look cool.’ Over de enorme productiviteit van Corbijn zegt Bono: ‘Hij woont in vliegtuigen. Hij is een echte calvinist, een slaaf van zijn arbeidsethos.
Geen Stilleven, een documentaire gemaakt voor het Uur van de Wolf in 2000 en inmiddels dus ruim 10 jaar oud, belicht Corbijn voornamelijk als portret-fotograaf en in die gedaante volgt de camera hem in zijn woonplaats Londen als ook in Berlijn, New York, Amsterdam en zijn geboorteplaats Strijen. Hij heeft net zijn zoektocht naar iets nieuws, de "33 Still Lives" serie, afgerond en in boekvorm uitgebracht. Wij maken een fotoshoot met Brian Eno mee alsook een samenwerking met kunstenares Marlene Dumas. Naast Bono zijn er interviews met onder andere Lars Ulrich (Metallica), Brian Eno, Dave Gahan (Depeche Mode), Anton Corbijn sr. en Herman Brood.

Vanaf 23 juni start er in FOAM de expositie Anton Corbijn- Inwards & Onwards.
Naast Corbijn, komen tevens David Bailey – Four Beats to the Bar and no Cheating en Helmut Newton – Frames from the Edge, uit op Homescreens film&fotografie label. Hierin verschenen eerder documentaries over Annie Leibovitz, Henri-Cartier Bresson en Edward Burtinsky.
Geen Stilleven laat zien wat voor een unieke positie Corbijn al geruime tijd op een globaal niveau binnen de fotografie inneemt.
DVD te koop vanaf 17 mei 2011
Homescreen