Talentvolle Nederlands-Belgische band Mindpark

11-06-2011 @ 17:22

De indie rockband Mindpark bestaat uit: Ralph Timmermans - Jeroen Coudron - Johan Reijnders
Het trio is afkomstig uit Eindhoven, Den Bosch en het Belgische Gent en wordt beschouwd als één van de grote beloftes. Hun debuutalbum verscheen eind mei en is getiteld "We wil adapt".
Mindpark kiest op het album "We Will Adapt" voor een subtiele aanpak. De rock is beperkt aanwezig. Het gevoel bestaat bij het horen van dit album dat de ingetogenheid iets verbergt. Bewaren ze dat voor hun live optredens?? Er zit een opbouw in die uitnodigt om te blijven luisteren.
Na het horen van een nummer als "Destroyer" vraagt dat om meer. Het nummer heeft een geweldige opbouw. En iedere keer weer zorgt het album bij opnieuw beluisteren voor verrassingen. Op het eerste gehoor komt
Beautiful Morning, wel aardig over, de keer erop lijkt het nummer verandert te zijn en klinkt ineens vele malen beter. De groei van dit album is opvallend. Idem voor 'Closer' en 'Box is Better', zijn van kippevel niveau. Live moet 'Delicate' helemaal genieten zijn.

Binnenkort maar eens live gaan bekijken en beluisteren, eens kijken wat men waarmaakt van het album.
De band is inmiddels door diverse media al opgemerkt. 10 juni waren te gast op 3FM tijdens de Freaknacht. 4 juni was in W2 den Bosch de release party.

Ik wacht op de uitbarsting van dit talent.

concertagenda:
02-07-2011: Tilburg, Dansnacht

Mindpark "We will adapt"
release: 23-05-2011
cavalier music management
http://mindpark.nl/

http://twitter.com/mindparkmusic