Jan Keizer 'hellupt' René Karst bij albumpresentatie

03-06-2011 @ 14:50

Volendamse palingsound versus hunebed-sound
Rene Karst draait als zanger al enige jaren mee als solo artiest en daarvoor als Duo Karst samen met zijn moeder.
Het solo-werk doet René goed. Hij is de status van regionaal zo onderhand wel ontgroeit en mag zo onderhand wel tot de landelijke groep succesvolle zangers genoemd worden.
Een echte grote hit ontbreekt nog, maar op zijn nieuwe tweede album dat op 3 juni in een zonnig Hilversum werd gepresenteerd ten overstaan van de nodige media belangstelling is vast te stellen dat het nieuwe album 'Hellup' verrassende liedjes bevat. Zijn huidige single 'De deur van de kroeg' is de voorbereider van de echte grote hit van dit album: 'Soms zit het tegen, soms zit het mee', heel sterk en zeer aanstekelijk.

Qua muziek en zang doet Rene Karst me regelmatig denken aan Nico Haak, ooit in de jaren 70 en 80 één van Nederlands populairste zangers van volkse popliedjes, meezingers, altijd vrolijk en soms verrassend.
Los van de zelfgeschreven nummers, is Rene's moeder hofleverancier vana veel liedjes van René, maar op dit album ook muziek van andere zoals een nummer van Roland Verstappen: Afscheid, Tony Neef: Nog steeds niet klaar met jou, en de groep Geen Idee: Zolang we nog in leven zijn.
Het album bevat zogenaamde Sema-codes, waarmee via app's gratis informatie gelezen kan worden over de liedjes op het album 'Hellup'. Het maakt de titel van het album ook weer heel toepasselijk. Hier is over nagedacht.
Het album is opgenomen in de Sound Vision Studio in Arnhem onder leiding van George Konings.
Het nummer van Tony Neef is ook zeer aan te bevelen: Nog steeds niet klaar met jou, het toont de veelzijdigheid van zowel Tony Neef als ook René Karst.
Wat best wel gesteld kan worden is dat Rene één van de vertolkers is van de Hunebed-sound.
Bij de Album-presentatie op 3 juni werd het eerste exemplaar van zijn nieuwe album overhandigd door Jan Keizer. Hiermee ontmoette de Volendamse Palingsound de Hunebed-sound. Heel toepasselijk werd met een vette knipoog een Hunebed-broodje met paling gepresenteerd bij de presentatie.
Hiermee is de toon gezet voor een leuke confrontatie, die door Jan Keizer met volle instemming werd geaccepteerd, Jan constateerde heel helder de muzikale eigenschappen van René en zijn enorme kennis van muziek. Vrienden voor het leven, zoals Jan dit verwoordde.

http://www.renekarst.nl/

http://twitter.com/#!/renekarst