Erikah Karst scoort met haar nieuwe album in Album Top 100

21-05-2011 @ 19:26

De afgelopen maanden is de uit Drenthe afkomstig zangeres Erikah Karst druk doende geweest met het schrijven en opnemen van nieuwe Nederlandstalige nummers voor haar nieuwe album 'Lef'. Het album is op vrijdag 13 mei uitgebracht en de week erna op #64 in de Album Top 100 binnengekomen. Aan het album ging de single 'Doe t dan ' vooraf.

Karst komt uit een muzikale familie. Ze studeert zang aan het conservatorium in Zwolle (1994) en volgt in 1996 een opleiding aan de Academie voor Lichte muziek in Hilversum. In november van 1996 doet ze mee aan het International Song Contest in Manilla (Filipijnen). In 1997 krijgt ze een contract bij VAN Records, waar ze de debuutsingle 'My heart goes out to you' opneemt. Deze single wordt door Radio 2 benoemd tot Paradeplaat. Het album dat op de single volgt, heet Grown woman en wordt op Radio 2 gekozen tot 'CD van de week' veel airplay. De single krijgt veel radiosupport.

In 1998 wordt 'My heart goes out to you' ook in de VS en Canada uitgebracht. Eind december 1998 zingt Karst een televisieduet met zanger Tony Hadley (Spandau Ballet) en treedt ze op met acteur Jeff Trachta (Thorne Forrester) uit de Amerikaanse soap The Bold and the Beautiful, wanneer hun roadshow in december Nederland aandoet.

Voor de opnames van haar tweede album vertrekt Karst naar Amerika. Ze werkt hier samen met de producers David Kershenbaum en Val Garay. Aan het einde van 1999 wordt de single 'Psychotic, neurotic' uitgebracht. 3FM draait het nummer, maar het haalt de hitlijsten niet. Begin 2000 volgt het album The buelton diaries. Hierop zingt Karst onder meer een duet met Joshua Kadison. Van het album worden nog twee singles uitgebracht ('Big taboo' en 'Just a little').
In 2001 verhuist Erikah naar Londen, in de hoop daar verder te kunnen werken aan haar muzikale carrière. Het wordt echter stil rond de zangeres. In 2004 komt ze terug naar Nederland. In de jaren die volgen, neemt Karst de tijd om zichzelf te hervinden en schrijft ze nummers voor haar Nederlandstalige album Eigenwijs. Dit album bevat vooral vertalingen van Italiaanse nummers, maar ook eigen werk en een Nederlandstalige versie van 'Have a little faith (in us)' van John Farnham.

De eerste single van het album is 'Ik zie jou'. Het album volgt op 10 april 2009. In juli verschijnt de volgende single 'Als je maar gelooft in mij', die Erikah samen met haar moeder schrijft. De zangeres is dat jaar op diverse Nederlandse podia te vinden.

 Als opvolger van 'Eigenwijs' is nu dus 'Lef' verschenen. Op dit album een aantal sterke nummers, w.o. "Ik leef weer op", "Een ander", "Wij", "Als dit geen liefde is", "Lachen om vandaag", "Omdat ik t verdien".

Vrijdag 13 mei werd de CD gepresenteerd in Klein Paradiso in Echten, het eerste exemplaar werd live vanuit Düsseldorf door Jan Dulles van 3JS aan haar overhandigd. Aan het album werkten o.a. mee door broer René Karst, Jan Dulles, Edwin van Hoevelaak en Christiaan Hof.

album download

http://www.erikahkarst.nl/