Ierland focusland tijdens Eurosonic Noorderslag 2012

19-05-2011 @ 22:42

Na het grote succes tijdens The Great Escape festival in Groot Brittannië wordt Ierland gepresenteerd als focusland van de volgende editie van Eurosonic Noorderslag, hét conferentie- en showcasefestival voor Europese muziek.

Ierland en Ierse bands hebben zichzelf in de kijker gespeeld op internationale showcases. De keuze voor Ierland als focusland van Eurosonic Noorderslag 2012 is een teken van vertrouwen in de kwaliteit en diversiteit van het huidige aanbod van Ierse muziek.

Music from Ireland
produceert in samenwerking met Culture Ireland en IMRO een aantal Ierse muziek showcases tijdens evenementen als The Great Escape, South by Southwest en Canadian Music Week.

Peter Smidt, Creatief Directeur van Eurosonic Noorderslag, zegt over de keuze voor Ierland: “Ierland heeft een lange, sterke muziektraditie en heeft moderne rock, punk en popmuziek beïnvloed. Ierland en radio RTE 2fm, in het bijzonder, hebben vanaf het begin veel topartiesten naar Eurosonic Noorderslag gebracht. Veel Ierse muzikanten maken geweldige muziek en zijn wereldwijd zeer succesvol. Genoeg redenen om Ierland in de schijnwerper te zetten tijdens Eurosonic Noorderslag 2012.”

Eerder waren Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, België, Noorwegen en Nederland focusland van Eurosonic Noorderslag.

De focus op Ierland doet het aantal Ierse bands met een showcase op Eurosonic Noorderslag flink toenemen en omvat ook paneldiscussies en gastsprekers. De focus op Ierland tijdens Eurosonic Noorderslag 2012 wordt gepresenteerd door Music from Ireland in samenwerking met Culture Ireland en IMRO, ondersteund door 2fm.

www.cultureireland.gov.ie

www.eurosonic-noorderslag.nl

www.musicfromireland.org