George Michael kondigt Symphonica 'The European orchestral tour' aan

14-05-2011 @ 15:16

Miljoenen fans over de hele wereld hoopten op dit nieuws. George Michael gaat deze zomer zijn langverwachte terugkeer maken met Symphonica 'The Orchestral Tour'. Dit is zijn eerste Europese tour sinds de '25 live tour' die hij in 2008 afsloot in Kopenhagen. Als onderdeel van deze tour geeft George Michael op vrijdag 21 oktober een concert in Ahoy Rotterdam. 

George Michael, één van de grootste Britse singer-songwriters en meest geliefde artiesten, zal een optreden geven zoals hij nooit eerder heeft gedaan. Naast eigen nummers uit zijn 30-jarige carrière gaat hij ook een aantal van zijn favoriete nummers van andere artiesten ten gehore brengen. Deze liedjes worden bewerkt en opnieuw gearrangeerd voor het orkest, dat op elke locatie deel uit maakt van zijn show. Deze nieuwe klassieke inval geeft elk nummer een toegevoegde waarde en nieuwe nuances. Het blijft onmiskenbaar George Michael maar wel zoals wij hem nooit eerder zagen.

Symphonica is naast een totaal nieuwe muzikale richting en een lang gekoesterde artistieke ambitie ook een belangrijke culturele stap in zijn carrière mede omdat de meeste van deze concerten plaatsvinden in speciaal geselecteerde concertzalen in o.a. Denemarken, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje, België, Duitsland, Ierland en in de UK.

De tour gaat in augustus van start in Praag in de State Opera House. Sinds de opening in 1888 beschouwt men dit concertgebouw als één van de mooiste theaters van Europa. Gustav Mahler, Richard Strauss, Nellie Melba en Enrico Caruso zijn slechts enkele van de grootheden uit de opera die hier hebben mogen staan. Naast Praag treedt hij ook op in de Royal Opera House in Londen en in het Palais Garnier in Parijs, de thuisbasis van de Opera van 1875 tot 1989. Een aantal locaties is speciaal gekozen vanwege hun architectonische schoonheid, de kwaliteit van hun geluid en hun culturele geschiedenis. De combinatie van de beste concertzalen in Europa, muziek van de meest exquise singer-songwriter en een symfonisch orkest maakt deze show een unieke belevenis.

George Michael, een geliefd en altijd populaire muzikant is van het tijdperk Wham! doorgegroeid naar een solo carrière met songs vol emotionele diepte en schoonheid. Met de intimiteit van zijn muziek en zijn nog altijd spectaculaire stem vult George Michael talloze stadions en zalen over de hele wereld. De symfonische setting maakt deze tournee nog specialer. Zanger en publiek wacht een magische ervaring…

GEORGE MICHAEL- SYMPHONICA 'the Orchestral Tour'
Vrijdag 21 oktober 2011
Ahoy - Rotterdam
Entree: € 87, € 79, € 76 en € 69 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur
Voor dit concert zijn alleen maar zitplaatsen beschikbaar. 

http://www.georgemichael.com/