Black Stone Cherry album op 27 mei uit

02-05-2011 @ 16:45

Op 27 mei verschijnt het nieuwe album van Black Stone Cherry, getiteld ‘Between The Devil And The Deep Blue Sea’. De rockers van Black Stone Cherry uit Kentucky tourden intensief met bands als Nickelback, Whitesnake en Motörhead en namen een jaar vrijaf om zich te focussen op het schrijven van het nieuwe album.

Opgesloten in hun oefenruimte schroefde het kwartet een arsenaal van bijna 50 Southern hardrock nummers in elkaar. Deze gaan over trots zijn op je roots en eerlijk zijn tegen jezelf, zoals de eerste single ‘White Trash Millionaire’, maar bevatten ook scheurende rockers als ‘Blame It On The Boom Boom’. Gewapend met hun indrukwekkend repertoire nam de band Between the Devil and the Deep Blue Sea duizenden kilometers van hun thuisbasis op in Los Angeles met topproducer Howard Benson (Theory Of A Deadman, Daughtry, Three Days Grace).

Het album waarmee Black Stone Cherry voor de dag komt bestaat uit een verschroeiende set van betoverende anthems waardoor het lijkt alsof je naar een moderne versie van hun helden van Lynyrd Skynyrd of de Marshall Tucker Band luistert. De mannen hebben er alles aan gedaan om de sterkste ‘hooks’ en de meest gepassioneerde teksten op het album te krijgen; wat ze schitterend gelukt is in songs als ‘Won’t Let Go’ en ‘Like I Roll’. Wat duidelijk is, is dat de time-out de moeite waard was: Black Stone Cherry’s ‘Between the Devil and the Deep Blue Sea’ is nu al een van de beste rock releases van het afgelopen decennium.
Een Europese tour staat in het najaar gepland. 

Black Stone Cherry - Between The Devil And The Deep Blue Sea (CD)
Release: 27-05-2011     
Bestelnr CD: RR 77242     
Label: Roadrunner Records