Semino Rossi's doorbraak in Nederland

25-04-2011 @ 22:33

Semino Rossi werd in 1962 in Argentinië geboren. In 1985 ging hij naar Spanje en kwam via Italië, Frankrijk en Zwitserland tenslotte in Oostenrijk terecht, waar hij in een hotel een contract kreeg aangeboden om daar in de winter als muzikant op te treden, De eerste jaren van zijn carrière bracht hij in de winter door in Oostenrijk en in de zomer in Spanje.

Zijn eerste muzikale successen kreeg hij al heel jong in Argentinië en Mexico. Hij kon met muziek echter pas zijn boterham verdienen toen hij op 23 jarige leeftijd naar Spanje verhuisde. Semino was in het begin blij dat hij een paar centen verdiende als straatmuzikant, en in hotels en bars kon zingen tegen kost en inwoning.

Pas toen hij in het voorjaar van 2001 op een privé-party van de bedrijfsleider van het grote Koch-imperium optrad, belande zijn demo-cd bij Koch Universal Music, waar hij daarna in de herfst van datzelfde jaar zijn eerste muziekcontract ondertekende. Na twee jaar hard werken lag zijn eerste cd in de winkel getiteld “Alles aus Liebe”. Verantwoordelijk voor bijna alle 16 songs van deze cd kwamen voor rekening van het succes-schrijvers duo Alfons Weindorf en Bernd Meinunger, het team dat al veel grote talenten naar de top heeft gebracht. Release voorjaar 2004.
Successen volgens in Duitsland, Oostenrijk en Zwisterland.

Zijn tweede album “Tausend Rosen für Dich” verschijnt in 2005. Top 10 noteringen van het album volgens in Duitsland, Oostenrijk.
Voor zijn verkoopsucces in 2005 van zijn album “Tausend Rosen für dich” in Duitsland met meer dan 200.000 ex., ontving Semino Rossi op 12 maart 2006 de felbegeerde Duitse muziekprijs “Echo” in het genre Schlager.
Voor de Oostenrijkse tegenhanger – de Amadeus- werd hij meteen voor twee albums (“Tausend Rosen für Dich”en “Alles aus Liebe”) genomineerd. Op 25 mei 2006 ontving hij de Austrian Music Award 2006 in de categorie Schlageralbum van het Jaar voor “Alles aus Liebe”en behoort daardoor bij de succesvolste vertolkers van de Schlager- en Volksmusikbrache.
Door de jaren heen heeft Semino doorgeknokt om een grote carriere op te bouwen. Zijn zeer aparte stem heeft zelfs de aandacht getrokken van Koningin Beatrix, de familie Swarovsky (van de kristallen), Gunilla von Bismarck en zelfs van Andrea Bocelli.
Het absolute hoogtepunt was echter zijn optreden bij de World-challenger Cups in Latijns-Amerikaanse dansen, die hem naar het Kremlin in Moskou brachten.

albums:
Alles aus liebe (2004)
Tausend rosen für dich (2005)
Feliz navidad (2005)
Ich denk an dich (2006)
Einmal ja - Immer ja (2007)
Live in Wien (2007)
Die liebe bleibt (2009)
Die liebe bleibt - live (2010)
Rode rozen voor jou (2011)

Kortgeleden werd het Nederlandstalige album 'Rozen voor jou' uitgebracht en van dat album de single 'Jij was het mooiste meisje'  

download

Bron: www.seminorossi.com